×

Nieuws

18 april 2012

Imaginary Road Tour brengt het Jef Neve Trio naar Mexico

Geschreven door: WiM Redactie

Na het overweldigende succes van de vorige Mexicaanse tournee in 2008, kon een vervolg niet uitblijven. Jef Neve stelt deze week zijn laatste album Imaginary Road voor aan het Mexicaanse publiek. De Belgische pianist zal er samen met bassist Sean Fasciani en drummer Teun Verbruggen concerten spelen in Mexico City, Guanajuato en Monterrey.

In Mexico City staan ze geprogrammeerd in het bekende José Luis Cuevas Museum en de beroemde jazzclub ‘The Zinco Bar’. Op een 3-tal uren rijden van de hoofdstad, concerteert het trio in het mooie Teatro Juares in Guanajuato. Tot slot vliegen ze door naar Monterrey om tijdens het ‘Artefest’ in het imposante auditorio Luis Elizondo, gelegen op de universitaire campus, de tournee af te ronden.

Jef Neve is een graaggeziene gast in de Mexicaanse media. Op vrijdag 19 april speelt het Jef Neve Trio een live sessie op de grootse Mexicaanse jazzradio Horizonte 107.9. Vorige zondag berichte radio MVS 102.5 tijdens een een speciale radio show een uur lang over de komst van het Jef Neve Trio en het album ‘Imaginary Road’. Ook andere radiostations pikten dit nieuws op. Verder werkt Jef Neve een ronde tafel interview af met de vijf belangrijkste jazzjournalisten van Mexico.

De promotoren van deze tournee stelden de muzikanten alvast gerust: na de recente aardbevingen, valt het leven stilaan terug in zijn plooi in Mexico.

Wie het Jef Neve Trio binnenkort in België aan het werk wil zien, kan terecht in oa. CC De Werf in Aalst, Festival Aan Zee in De Panne en De Roma in Antwerpen.

Het meest recente nieuws rond deze tournee staat op de website: www.jefneve.be