×

Nieuws

06 februari 2014

Exclusief optreden Ulver in 013

Geschreven door: WiM Redactie

Het experimentele Ulver komt volgende week donderdag 13 februari naar podium 013 in Tilburg voor een speciale show. Het optreden is onderdeel van een exlusieve tournee die op slechts drie locaties plaatsvindt, namelijk in Parijs, Londen én Tilburg.

Vanaf het moment dat Ulver in 1993 het levenslicht zag, is het immer duidelijk geweest dat dit geen doorsnee bandje is. De Noren gingen van black metal naar folk, van progressieve naar pyschedelische rock, en zijn inmiddels aanbeland bij behoorlijk experimentele, sferische, modern-klassieke muziek. De rode draad in dit scala aan genres: een aangenaam kwellende, donkere sfeer. “Sounds like sorrow.”

Ulver heeft in het verleden vrijwel geen live optredens verzorgd, maar kwam een paar jaar geleden tot bezinning. Nu lijkt het alsof de band de smaak te pakken heeft: podium 013 heeft volgende week wederom de eer Ulver een podium te bieden. Naar verluidt zal de band naast nieuw materiaal voor het eerst nummers van het akoestische album Kveldssanger uit 1996 spelen. Wij zijn er klaar voor!

Kaarten zijn verkrijgbaar via poppodium Tilburg (013).