×

Nieuws

18 november 2014

Eerste albums Richard Hawley weer optimaal verkrijgbaar

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Setanta

De eerste 3 albums van Richard Hawley, de albums die uitkwamen op het Setanta label, zijn nu weer optimaal verkrijgbaar op vinyl en CD, na jaren niet in de winkels te vinden te zijn geweest.

Mede door het grote succes wat de uit Sheffield afkomstige Hawley ten deel viel met zijn eerste niet Setanta album Coles Corner (2005) en het daarop volgende Lady’s Bridge (2007), Truelover’s Gutter (2009) en zijn wereldwijde doorbraak met Standing At The Sky’s Edge (2012), zijn deze heruitgaven goed te begrijpen. Financiële problemen bij Setanta weerhielden het label er jaren van de eerste solo-uitgaven van Hawley te herpersen. Gelukkig hebben ze zich financieel hervonden en zijn Richard Hawley (april 2001), Lowedges (oktober 2002) en Late Night Final (2003) zowel op lekker dik vinyl als op CD weer verkrijgbaar.

Richard HawleyLate Night FinalLowedges

De albums laten goed horen dat Hawley met elk album beter in zijn eigen stijl kwam en uiteindelijk de vorm vond die juist de albums daarna zo goed en tegelijk coherent maakte. Omdat de albums voor een aangepaste prijs in de winkels liggen is dit een ultieme mogelijkheid om de muziek die Hawley in zijn vroege dagen maakte te beluisteren. Goed ook om te zien dat Hawley vanaf zijn vroege jaren altijd heeft gewerkt met zijn vaste muzikanten en in (bassist) Colin Eliot als mede producer van al zijn albums de perfecte muzikale match heeft.