×

Nieuws

03 februari 2011

Docu Johnny Cash At Folsom Prison te zien op Facebook

Geschreven door: Norbert Tebarts

Label: Sony Music

Johnny Cash-fans opgelet: vanaf vandaag (3 februari) staat de geweldige documentaire Johnny Cash At Folsom Prison in zijn geheel op Facebook. Sony Music The Legacy doet dit ter gelegenheid van de lancering van de Johnny Cash Bootleg Series, die gepland staat op 18 februari.

Al vanaf zijn hit Folsom Prison Blues in 1955 wilde Cash graag eens in een gevangenis optreden. Pas op 13 januari 1968 kwam die wens in vervulling. Samen met zijn aanstaande vrouw June Carter, Carl Perkins and the Tennessee Three gaf The Man In Black twee shows in de Folsom State Prison in Californië. Het album dat hieruit voortkwam werd een grote hit in de VS. In de documentaire die nu dus op Facebook te zien is, wordt een kijkje genomen achter de schermen van dit legendarische concert.

De op 18 februari uit te komen Johnny Cash Bootleg Series bestaat uit twee delen:
The Bootleg Series Vol. 1 is een heruitgave van het in 2006 uitgebrachte Personal File, een album met 49 tracks van Cash met alleen zijn gitaar. De nummers zijn opgenomen in het voormalige huis van Cash in Hendersonville.
The Bootleg Series Vol. 2: From Memphis To Hollywood komt tegelijk uit. Hierop staan 57 opnames uit de eerste vijftien jaar van de carrière van Cash, bij Sun en Columbia, waaronder bijzondere demo’s en radio optredens.

Nog niet eerder toonde Sony Music een volledige 90-minuten durende documentaire via social media. Dit is natuurlijk een prachtige om mee te beginnen. En dus, om Johnny Cash At Folsom Prison te zien, hier de link: http://www.facebook.com/SonyMusicTheLegacy.