×

Nieuws

13 mei 2018

Dertigjarig De Kift laat Top 30 samenstellen door fans

Geschreven door: WiM Redactie

dekift

2018 is een jubileumjaar voor De Kift want de band bestaat alweer dertig jaar. Dus is het tijd voor een feestje! Na het enthousiast ontvangen album Bal doet De Kift er nog een schepje bovenop. En dat doet de band niet alleen, maar samen met de trouwste fans.

Tot en met 30 mei kan iedereen zijn vijf favoriete Kift-nummers kiezen uit alle honderdnegentig nummers die De Kift in de afgelopen dertig jaar heeft gemaakt: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. Met frontman Ferry Heijne en drummer Wim ter Weele voorop, broer Marco Heijne in het zakelijk kielzog en neef Pim Heijne als gitarist in de muzikale basis. Daarnaast werkte De Kift ook veel samen in verschillende theater- en filmprojecten en voor televisieprogramma’s.

Uit het resultaat van de online poll (te vinden via dekift.nl/top30) wordt de Top 30 samengesteld. Deze is gedurende dit jubileumjaar live te horen, onder andere op Oerol, Terschelling op 18 en 19 juni. Dus, hop hop, langzaam aan en zet die oude tanden erin. De jubilaris is zeer benieuwd!