×

Nieuws

13 augustus 2013

De terugkeer van Dark Angel

Geschreven door: Richard Verbrugge

Tussen 1984 en 1991 verschenen vrijwel alle klassiekers in het thrashgenre. De namen van bands als Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax zijn zelfs bij niet-liefhebbers van het genre bekend. In de underground scene van destijds waren er echter veel gelijkwaardige en zelfs nog betere bands te vinden zoals Exodus, Death Angel, Flotsam And Jetsam, Nasty Savage, Overkill, Forbidden en natuurlijk Dark Angel. In 1991 leverde Dark Angel het album Time Does Not Heal af, een klassieker in het genre met de beroemde sticker: “9 songs, 67 minutes, 246 riffs.”

De Amerikaanse thrashsensatie met meesterdrummer Gene ‘The Atomic Clock’ Hoglan in de gelederen is eindelijk weer bij elkaar. De band bestaat uit origineel zanger Don Doty, gitarist Eric Meyer, bassist Mike Gonzalez en natuurlijk Gene Hoglan. Justin Zych is als nieuwe, tweede gitarist aangetrokken.

Het eerste Europese optreden staat gepland voor het weekend van 25 en 26 april 2014 op het Duitse festival Keep It True in Lauda-Königshofen. Naast Dark Angel zullen daar ook Flotsam And Jetsam, Warrior, Lethal, Hexx en Jag Panzer optreden. Het zeventiende Keep It True is al lange tijd uitverkocht, maar zanger Doty zegt toe dat meer concerten zullen worden geboekt.

Iedereen die Dark Angel in de jaren tachtig en negentig heeft gemist en intense thrash metal kan waarderen, wordt aangeraden om deze band eens live te gaan aanschouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=igOVR8bYdjU