×

Nieuws

14 december 2009

De Staat maakt volgens LiveXS beste album van 2009

Geschreven door: Dick Hovenga

Het beste album van 2009 is Wait For Evolution van De Staat. Dat vinden althans de medewerkers van LiveXS. Black Gives Way To Blue van Alice In Chains volgt het album van de Nijmegenaren op de voet. A Place To Bury Strangers completeert de top 3 met Exploding Head.

In totaal werden 262 verschillende platen genoemd door 40 medewerkers van LiveXS. Opvallend is het grote aantal Nederlandse producties in de top 10. Naast De Staat vonden ook Drive Like Maria, Moss en Stuurbaard Bakkebaard een plekje bij de hoogste 10. Zie hieronder de volledige top 10 en de individuele lijstjes.

De eindlijst van 2009 volgens LiveXS medewerkers

 1. De Staat – Wait For Evolution
 2. Alice In Chains – Black Gives Way To Blue
 3. A Place To Bury Strangers – Exploding Head
 4. Florence And The Machine – Lungs
 5. Mastodon – Crack the Skye
 6. White Lies – To Lose My Life
 7. Drive Like Maria – Elmwood
 8. Moss – Never Be Scared/ Don’t Be A Hero
 9. Soap&Skin – Lovetune For Vacuum
 10. Stuurbaard Bakkebaard – L’amour

Als het goed is, zijn de lezers van LiveXS Popmagazine en LiveXS Website het hartgrondig met ons oneens. Daarom vragen wij hen om vanaf vanavond hun top 10 van favoriete albums uit bouwjaar 2009 aan ons kenbaar te maken, aldus LiveXS-eindredacteur Klaas Knooihuizen. Dat kan door het sturen van een mailtje via Live XS. Het insturen van persoonlijke lijstjes kan tot uiterlijk 24 december 2009. Knooihuizen: ‘De redactie van LiveXS zal daarmee dan weer hard aan het rekenen slaan om de mening van de lezer voor 1 januari 2010 te publiceren op LiveXS Website’.

Onder de inzenders worden bovendien 3 x 10 albums verloot!

Graag het lijstje als volgt (en niet anders) inzenden:

 1. Artiest – Albumtitel
 2. Artiest – Albumtitel
 3. etc…

Verantwoording: de gehanteerde rekenmethode is als volgt: voor een nummer 1 notering worden 10 punten gegeven, voor een nummer 2 notering 9, etc…