×

Nieuws

22 augustus 2022

Crossing Border festival maakt eerste namen voor 30ste editie (!!) bekend

Geschreven door: WiM Redactie

Literatuur- en muziekfestival Crossing Border komt ook in het dertigste jaar van haar bestaan met een treffende affiche. Het opwindende programma mixt toonaangevende literatuur met upcoming muzikale acts. De jubileumeditie wordt van 2 tot en met 5 november in de binnenstad van Den Haag gevierd en keert vanaf 4 november ook terug in Antwerpen!

Het festival opent spectaculair op 2 november, met PJ Harvey. Zij is al bekend als een van de meest getalenteerde songwriters van haar generatie, op de openingsavond maken we kennis met haar literaire kant. PJ Harvey draagt voor uit haar nieuwe poëziebundel Orlam, het resultaat van zes intense schrijfjaren.

Daarnaast wordt ze geïnterviewd over haar werk door de Britse auteur Max Porter, schrijver van onder andere Verdriet is een ding met veren.

Uitgeverij White Rabbit lanceert een hallucinant programma met memoires van onder andere Mogwai frontman Stuart Braithwaite, folk icoon Vashti Bunyan, Bez (Happy Mondays), Lias Saoudi (Fat White Family) en Adelle Stripe, DBC Pierre en David Keenan.

De concertagenda van het festival is gevuld met maatgevende acts, waaronder muzikant en kunstenaar Lonnie Holley, Pitou met een nieuw album, The Delines met gitarist (en schrijver) Willy Vlautin met hun beste album tot nu, US Youth Poet Laureate Kara Jackson met haar debuutalbum, Robocobra Quartet met hun mix van spoken word en jazzimprovisatie, folkpop formatie Oracle Sisters, de Londense rapper Jeshi met zijn genre-overstijgende hiphop, rijzende ster in Nederland Robin Kester en Kelcey Ayer die met zijn band Local Natives het festival al een keer op zijn kop zette.

Nog meer goed nieuws: Crossing Border keert deze november ook terug in Antwerpen! PJ Harvey opent 4 november in Arenberg en het festival op 6 november in De Studio.

Data van Crossing Border 2022:

Crossing Border Den Haag 2-5 november

Crossing Border Antwerpen 4 en 6 november