×

Nieuws

11 december 2019

Bettie Serveert plays VENUS IN FURS geremasterd met vier extra songs

Geschreven door: WiM Redactie

In 1997 speelde Bettie Serveert een aantal shows ter ere van Velvet Underground. Het laatste concert van die reeks, in Paradiso, werd destijds opgenomen en in 1998 gelimiteerd uitgebracht op cd onder de titel Bettie Serveert plays VENUS IN FURS and other Velvet Underground songs. Tot verrassing van de band doken er onlangs nog vier extra songs van het optreden op: Here She Comes Now, Guess I’m Falling In Love, Run, Run, Run en There She Goes Again.

Nu, 22 jaar later, is het gehele album, inclusief de vier extra nummers, in een geremasterde versie te horen op alle streaming sites. Voor wie Bettie Serveerts interpretatie van Velvet Underground nog niet kende, een mooie gelegenheid hier verandering in aan te brengen. Wie het album al kende, of toentertijd bij de shows aanwezig was, zijn er in ieder geval vier nieuwe tracks om te proeven.

Een mooi initiatief van de band derhalve, want de originele cd is tegenwoordig moeilijk te vinden en de muziek op ‘VENUS IN FURS’ is heerlijk ruw, uitdagend, dwars poppy en weerbarstig. Een livealbum zoals je een livealbum wenst. Een niet te missen concertregistratie van een memorabel rockend Bettie Serveert die terecht weer voor het voetlicht wordt gebracht.