×

Nieuws

17 juli 2024

30-jarige jubileum editie van Oasis debuut Definitely Maybe op komst

Geschreven door:

Label: Big Brother Recordings

Met de single Up In The Sky brengt Oasis de eerste muziek van de oorspronkelijke opnamesessie van hun legendarische album Definitely Maybe in Monnow Valley. Deze lang verborgen track is opnieuw gemixt door Noel Gallagher, speciaal voor de deluxe uitgaven van het debuutalbum, welke op 30 augustus verschijnen ter ere van het 30-jarig jubileum van het album.

Met zijn scherpe tekst wordt Up In The Sky gezien als kritiek op mensen die zichzelf op een voetstuk plaatsen of grootse politieke gebaren maken. De nu uitgebrachte versie werd destijds beschouwd als te technisch en te gepolijst, wat ten koste ging van de rauwe essentie van de band. Noel’s nieuwe mix biedt een intrigerend inkijkje in de tegenstelling waarmee de band toen worstelde.

Uiteindelijk werden de sessies in Monnow Valley stopgezet en verhuisde de band naar de afgelegen Sawmills Studios in Cornwall om het album opnieuw op te nemen. Hier, met de hulp van Owen Morris voor de definitieve mixen, werd Definitely Maybe uiteindelijk voltooid.

Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition) bevat niet alleen muziek van de afgebroken opnamesessie in Monnow Valley Studios, maar ook unieke outtakes van de uiteindelijke opnamesessie in Sawmills Studios in Cornwall.

Oasis
Noel Gallagher, Liam Gallagher
MTV London
18/08/1994

Waar velen met het 30 jarig jubileum hadden gehoopt op een eindelijke reünie tussen de Gallagher broers bleek ook alle opheft op voorhand geen waarheid. Liam Gallagher ging vervolgens maar met een eigen band op tour, de Definitely Maybe 30th Anniversary Tour en deze week start Noel Gallagher’s High Flying Birds met een eigen reeks zomershows. Of hij daarbij groots zal gaan terugpakken Op het Oasis debuut is onduidelijk.

Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition) wordt op 30 augustus uitgebracht in verschillende configuraties door het eigen Big Brother Recordings.