×

Recensie

10 oktober 2013

Caro Emerald – In Concert

Geschreven door: Wilbert Stuifbergen

Uitgebracht door: Eagle Vision/PIAS

Aan de zegetocht van Caro Emerald lijkt geen eind te komen. Na in Nederland zo’n beetje alle prijzen te hebben opgehaald is nu de rest van Europa aan de beurt. Caro geeft afgelopen september 2013 een flink aantal concerten in Engeland gegeven en eerder dat jaar heeft ze een concert opgenomen in het BBC Radio Theater voor de BBC ‘In Concert’ series.

We beginnen deze keer eens met de extra’s, want Caro hebben we ondertussen al meerdere keren live gezien, en dat bedoel ik dan niet negatief!!! In het interview zien we een ontspannen Caro tekst en uitleg geven over haar verleden, heden en toekomst. Dit alles zeer fraai gemonteerd door de BBC. De beide rehearsal performances, Tangled Up en That Man, vind ik zelf een beetje overbodig, het zijn gewoon twee fraaie outtakes die net zo goed in de livesessie hadden kunnen staan. Ik had gehoopt op iets meer spanning en conversatie, iets wat mis gaat, en nog een keer de eerste 8 maten spelen net zolang totdat het intro of de break helemaal loopt. En dan wellicht rauw en zwart wit geschoten, maar misschien draaf ik nu iets te veel door…

Over het concert niets dan lof, alhoewel het een beetje saai publiek is. Allemaal genodigden (volgens mij) die keurig meeklappen en alles precies doen wat gevraagd wordt. Je zou ook kunnen zeggen, strak geregisseerd! Wat voorbijtrekt is een verzameling hits (o.a. That Man, Liquid Lunch, Tangled Up, A Night Like This, Stuck en Back It Up) en diverse songs van haar eerste cd Deleted Scenes From The Cutting Room Floor en haar tweede cd The Shocking Miss Emerald. Verder zit er een fraai boekwerkje bij met tekst en uitleg over Caro Emerald, het theater en de BBC. Voor de fan een must have en voor de beginnende Emerald liefhebber, voornamelijk in het buitenland, een prima startpunt.

Tracklisting In Concert:

 1. Just One Look
 2. You Don’t Love Me
 3. Riviera Life
 4. Pack Up The Louie
 5. Black Valentine
 6. Back It Up
 7. Liquid Lunch
 8. Completely
 9. Paris
 10. Dr. Wanna Do
 11. I Belong To You
 12. That Man
 13. The Other Woman
 14. Mad About The Boy
 15. My Two Cents
 16. Tangled Up
 17. A Night Like This
 18. Stuck

Extra’s:
Rehearsal performances Tangled Up & That Man
Interview with Caro Emerald