×

Concert

15 juni 2017

The Dead Daisies verzaken nooit

Geschreven door: Remco Kreft

• fotografie door Lenn Photography

Setlist

 1. Long Way To Go
 2. Mexico
 3. Make Some Noise
 4. Song And A Paryer
 5. Rockin In The Free World
 6. We All Fall Down
 7. Lock ’n Load
 8. Last Time I Saw The Sun
 9. Join Togehter
 10. All The Same
 11. With You & I
 12. Mainline
 13. Helter Skelter
 14. We’re An American Band
 15. Midgnight Moses
 16. Highway Star

The Dead Daisies waren weer in Nederland. Ditmaal ter promotie van hun splinternieuwe live album Live & Louder. Van de Daisies weet je één ding zeker, die verzaken live nooit, en een live album is dan ook een logische keuze.

The Dead Daisies

Een half uur voor aanvang staat er al een dikke rij voor de Boerderij in Zoetermeer. Buiten het feit dat de band snel aan populariteit weet te winnen heeft dit alles te maken met de Meet & Greet die georganiseerd is voor de eerste 100 fans. Omdat de band veel later arriveert dan gepand wordt de Meet & Greet verschoven na het live optreden. Op zich geen ramp natuurlijk voor de support act van vanavond, Order of the Emperor uit Rotterdam, want die kunnen aftrappen in een goed gevulde zaal. De band was al eens eerder te zien op Baroeg Open Air en speelt een zeer verdienstelijk vorm van stevige hardrock. De shirts van de heren laten duidelijk zien waar de invloeden vandaan komen, Thin Lizzy, AC/DC en ook Black Sabbath valt er te ontdekken. Een goed optreden van een enthousiaste band.

En dan The Dead Daisies. Ondanks dat zanger John Corabi later op de avond beweerd geen super groep te zijn, maar gewoon fans van ouderwetse hardrock (zoals wij), is dit toch wel een hele speciale band. Met uitzondering van, oprichter en zeer vermogend businessman, David Lowey hebben alle muzikanten hun sporen verdiend binnen de hardrock scene. Met Zanger John Corabi (Motley Crue), Brian Tichy (Whitesnake/ Foreigner), Marco Mendoza (Thin Lizzy / Whitesnake) en natuurlijk gitaargod Doug Aldrich (Whitesnake) staat er enorm veel ervaring op het podium. Maar het is niet alleen de ervaring die de groep zo speciaal maakt, het is vooral de beleving. De Daisies weten je vanaf het eerste nummer, Long way To Go, te overrompelen. Dat deden ze verleden jaar al in Tivoli de Helling en het jaar daarvoor met Whitesnake in de Ronda. En dat wordt wederom bevestigd in de Boerderij in Zoetmeer. Gelijk hierna wordt de bescheiden hit Mexico de zaal in geslingerd en is het feest eigenlijk al compleet. Doug en Marco strooien aan de lopende band met plectrums en ik kan me bijna niet voorstellen dat er iemand in de zaal is die er niet één gevangen heeft.

The Dead Daisies

De band heeft ongelofelijk veel chemie, overtuiging en spelplezier en dat werkt zeer aanstekelijk op het publiek. Maar de grote ster is toch wel super gitarist Doug Aldrich. Hij trakteert ons de hele avond met onnavolgbare solo’s en laat menig vrouwenhart sneller kloppen met zijn knappe verschijning. Corabi en kompanen wanen zich vanavond in Rotterdam en dit wordt ze, middels een snel in elkaar geflanst kartonnen bord, duidelijk gemaakt door het aanwezige publiek. Dit tot grote hilariteit van de overige bandleden en mister Corabi himself.

Uiteraard komen alle klappers van de eerste drie albums voorbij, en de avond wordt verder opgeleukt met een paar sterke covers. Zo passeren Rockin In A Free World (Neil Young), Join Togethter (The Who), Helter Skelter (The Beatles) and We’re An American Band (Grand Funk Railroad) de revue. Uiteraard wordt de avond afgesloten met Midnight Moses van The Sensational Alex Harvey Band. Dit kunnen we inmiddels wel het lijfnummer van The Dead Daisies noemen, De toegift is wederom een cover en ditmaal van Deep Purple: Highway Star, en hiermee wordt een broeierige avond in stijl afgesloten.

De band maakt, zoals vaker, ruim de tijd voor alle fans door gelijk na het optreden een Meet & Greet te organiseren. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. We hebben wederom genoten van deze klasse rock act.

Setlist

 1. Long Way To Go
 2. Mexico
 3. Make Some Noise
 4. Song And A Paryer
 5. Rockin In The Free World
 6. We All Fall Down
 7. Lock ’n Load
 8. Last Time I Saw The Sun
 9. Join Togehter
 10. All The Same
 11. With You & I
 12. Mainline
 13. Helter Skelter
 14. We’re An American Band
 15. Midgnight Moses
 16. Highway Star