×

Concert

20 juni 2014

Vanessa Paradis in Paradiso

Geschreven door: Ron Loontjens

Label: Universal Music

Vanessa Paradis Paradiso 3Vanessa Paradis, muze van Lenny Kravitz en Johnny Depp,  model en actrice. Maar bovenal bekend om haar lolita achtige voorkomen in haar eerste hits als Tandem en Joe Le Taxi. En daarbij natuurlijk haar grootste hit, Be My Baby, geschreven en geproduceerd door Lenny Kravitz.

In Frankrijk een mega ster, in Nederland gewoon een zangeres die enkele leuke zwoele liedjes zingt. Valt het daardoor op dat Paradiso vreemd genoeg niet volledig is uitverkocht. Ten tweede valt op dat er behoorlijk veel franstaligen in Paradiso aanwezig zijn. Vanessa bevestigt dit door het aanwezige publiek te vragen naar hun komaf.

Op het podium is een bohemien achtige sfeer gecreëerd, waarbij gezegd moet worden dat Vanessa goede tot zeer goede muzikanten om zich heen heeft verzameld. Let daarbij vooral op toetsenist annex gitarist en violist Benjamin Biolay. Vanessa Paradis is daarbij nog steeds model en actrice maar bovenal een “séductrice”, verleidster. Ze weet hoe ze mannen klaarblijkelijk het hoofd op hol moet brengen. Dat haar spleetje tussen haar voorste tanden daarin meespeelt spreekt voor zich. Geen lang haar meer, maar een korte coupe en natuurlijk, petit.  Maar waarom moeten franse zangeressen altijd dat hijgerige jaren 60 toontje houden? Vanessa Paradis eveneens. Ze probeert met haar stemgeluid nog altijd over te komen als dat frêle onschuldige meisje van weleer. Soms goed, soms ietsje minder. Maar Vanessa kan dat maken. Zij mag dat, als enige. Waarom? Omdat dat zo hoort. Een hese stem die af en toe heerlijk overslaat. Waarna ze met enkele erotische bewegingen weer met zichzelf danst.

Natuurlijk is haar eerste hit Joe Le Taxi nog steeds geliefd bij het publiek. Natuurlijk gaat het publiek in de toegift los bij Be My Baby. De zomerse Kravitzsound is daarbij duidelijk hoorbaar. Live is ze samen met haar band nog steeds top. Paradise.