×

Concert

26 december 2012

My Own Army verdient meer

Geschreven door: Ron Loontjens

Setlist

 1. Onepager
 2. Open End
 3. Friendly Fire
 4. Breaking Bones
 5. Would?
 6. Too Many Faces
 7. Painting by Numbers
 8. Sideshow
 9. Ticket Home Tonight

Daar sta je dan als voorprogramma van een Iron Maiden coverband in een vol Blok 10 in Horst.  Natuurlijk wil iedereen dan covers van Maiden klassiekers als Number Of The Beast horen en mag jij als een van Nederlands beste maar ook nog onbekende grungebands het voorprogramma doen…

De heren van het Schiedams/Rotterdamse My Own Army laten zich niet uit het veld slaan en laten een subliem grungegeluid horen. Ronkend, jagend en voortstuwend  baswerk van de nog niet lang geleden aangenomen nieuwe bassist Ferry Westdijk, die perfect matcht met het vertrouwd strakke ritme van drummer Sven Spierings. Heerlijk gierend gitaarspel van Vincent Hekkert bij onder meer Frienly Fire. Dit alles vervolmaakt met de alles gevende strot van Herman de Kok die zo uit Jerry Cantrell’s Alice in Chains leek te komen. Zeker bij de subliem uitgevoerde versie van Would? Alleen het laatste nummer, Ticket Home Tonight kon bij het publiek rekenen op enige bijval. Jammer… Hebben ze wel goed naar My Own Army geluisterd?

De al enige tijd geleden uitgebrachte EP is helaas uitverkocht. Maar My Own Army brengt in de zomermaanden een nieuw album uit. Als deze opvolger van Throw Away the Silence net zo goed is zal de band absoluut gaan doorbreken via het Nederlandse muziekcircuit. Ik hoop alleen dat ze dit dan nooit meer als voorprogramma van een coverband gaan doen maar de volgende keer op eigen kracht!

Setlist

 1. Onepager
 2. Open End
 3. Friendly Fire
 4. Breaking Bones
 5. Would?
 6. Too Many Faces
 7. Painting by Numbers
 8. Sideshow
 9. Ticket Home Tonight