×

Concert

21 juni 2012

Line up festival Bruis Maastricht

Geschreven door: Ron Loontjens

Tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2012 in Paradiso werd nog een Limburgs festival benoemd en vond de eerste uitreiking van de Jan Smeets Award plaats. Festival Bruis en het poppodium Muziekgieterij in Maastricht kregen direct landelijke aandacht. Wim Smeets, directeur van de noodlijdende Muziekgieterij, en geen familie van, kreeg uit handen van Mr Pinkpop, Jan Smeets,  een subsidie van € 20.000.

Bruis had al enkele grotere namen als Ozark Henry, Will and the People en School is Cool bekend gemaakt. Nu kan er weer een lijst aan de programmering worden toegevoegd. De organisatie is dan ook verheugd om bekend te maken dat Chef’Special, Oscar and the Wolf, Half Moon Run en Puggy aan de line-up worden toegevoegd.
Sinds de mannen van Chef’s Special in 2008 het gaspedaal van hun Mrs. intrapten, blijft het op rolletjes lopen. Als huisband van De Wereld Draait Door zijn ze al in vrijwel ieders huiskamer op bezoek geweest en ieder festival dat ze aandoen blazen ze omver met hun energieke liveshow.

Het Belgische trio Oscar and the Wolf brengt sfeervolle, dromerige indieliedjes. Half Moon Run heeft recentelijk nog in de Muziekgieterij gestaan. Deze getalenteerde Canadezen spelen rusteloze indie gecombineerd met warme elektronica, harmonieuze zang en prachtige gitaarlijnen. Ook Puggy is zeer zeker een naam om in je oren te knopen. De mannen hebben al in het voorprogramma van onder andere Smashing Pumpkins en Incubus gestaan en bewijzen met hun akoestische rock dat je geen heel orkest nodig hebt om de grond te doen trillen.

Wanneer: 8 en 9 september 2012
Locatie: sportterrein van de Tapijnkazerne aan de Prins Bisschopsingel te Maastricht
Entree: Gratis!!!
Meer informatie over het festival en de bands is te vinden op de site van Bruis Maastricht.
Line up tot nu toe bekend:

Ozark Henry – Will and the People –Chef’Special
Puggy – Oscar and the Wolf – School is Cool – Half Moon Run –Sparrow Falls – Major Tom –The Mary Shade Experience