×

Concert

30 mei 2016

Gitaargod Zakk Wylde in de Philharmonie

Geschreven door: Remco Kreft

• fotografie door Lenn Photography

De Patronaat heeft een gitaarlegende Zakk Wylde naar Haarlem gehaald. 26 mei heeft hij zijn nieuwste album Book Of Shadows II ten gehore gebracht in de prachtige theaterzaal Philharmonie.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Jared James Nichols uit Los Angeles (USA). Een veelbelovende gitarist waar al het nodige over geschreven is. Vergezeld door drummer Dennis Holm en bassist Erik Sandin brengt deze jonge gitarist (24) een goed klinkende pot blues rock die ergens het midden houd tussen Joe Bonnemassa en Gary Moore, maar dan een stuk minder virtuoos. Dat deze jongens talent hebben is wel duidelijk. Dit power trio speelt heel gedreven en enthousiast en weten dit goed over te brengen op het publiek. Ze spelen voornamelijk nummers van het debuut album Old Glory & The Wild Revival en het verleden jaar verschenen mini album Highwayman. Een goede band/ gitarist waar we zeker meer van gaan horen.

8T4A8363-1 8T4A8465-1

Er zullen vast wel betere gitaristen zijn dan Zakk Wylde maar zeker niet zo cool. Hij lijkt rechtstreeks uit de set van Sons of Anarchy te zijn gestapt. Wat een imposante gedaante is deze man. Bikerjas met Black Label Society backpatch, zware kettingen aan zijn broek en een riante baard, Zakk Wylde is 100% Rock ’n Roll!

Gelijk vanaf de opener, Sold My Soul,  haalt hij alles uit de kast. De ene na de andere gitaarsolo vliegt om je oren en met speels gemak soleert hij (ala Hendrix) in de nek of met de tanden. Zakk is hier om zijn nieuwste solo album te promoten, dus geen songs van Black Label Society, en dat vinden we terug in de setlist. Deze bestaat voornamelijk uit nummers van het zeer sterke, en onlangs verschenen album, Book Of Shadows II. De rest van de set wordt opgevuld met tracks van zijn solo debuut album uit 1995: Book Of Shadows I. Ondanks dat er veel tijd zit tussen beide albums (20 jaar!) sluiten de songs naadloos op elkaar aan. Nieuwe nummers als Yesterdays Tears, Lay Me Down, Eyes Of Burden en The King blijken het live zeer goed te doen. In het midden van de set wordt ook de acoustische gitaar erbij gehaald en krijgen we prachtige versies te horen van Between Heaven And Hell, Dead As Yesterday en Darkest Hour .

ZAkk8Zakk4

Zakk weet tevens zijn gehele eigen gitaarlijn van Wylde Audio goed te promoten door elk nummer een andere gitaar te gebruiken. Zo komen alle modellen, in alle kleuren, voorbij met uiteraard de persoonlijke “bulls-eye paint” van Mr. Wylde.

Aan gitaarsolo’s komen we deze avond natuurlijk niets te kort, en de liefhebbers onder ons worden dan ook op hun wenken bediend. De solo’s van bijvoorbeeld Trowin’ It All Away en Darkest Hour zijn werkelijk prachtig. Zakk verrast  het publiek ook nog met een leadpartij in het midden van de zaal, tussen alle bezoekers in, waarbij overigens een snoerloos gitaar systeem geen overbodige luxe was geweest.

De avond wordt afgesloten met de single Sleeping Dogs van zijn laatste album. Het was een memorabel avondje southern rock van een ware gitaargod, genaamd: Zakk Wylde.

zakk2

Zakk38T4A8487-1Zakk5zakkwhole