×

Concert

18 augustus 2012

Eier Mit Speck

Geschreven door: Ron Loontjens

Normaliter heb je namen als Bruis, Appelpop, Pinkpop, Lowlands. Maar Eier mit Speck??? Het is de vreemdste naam ooit tegengekomen voor een festival.

Net over de grens bij Venlo in het Duitse Viersen werd voor de 7e keer het Eier Mit Speck festival georganiseerd. Het redelijk jonge festival, welk nu al iedere keer is uitverkocht met circa 5.ooo kaartjes heeft een aantrekkingskracht voor liefhebbers van het meer obscure pop, rock, ska electro en ander aanbod.

Het driedaagse Eier mit Speck biedt een podium voor aanstormend talent, maar ook voor enkele kleinere gevestigde namen. En niet alleen voor aanstormend talent. Dit geldt ook voor het publiek. veel zelfgemaakte T-shirts met originele teksten, beschreven lichamen, kippen- en king kong pakken. Vreemd? Nee hoor. Een beetje van dit, beetje meer van dat. Eier mit Speck biedt voor de liefhebbers de juiste mix. Niet echt hele grote (al dan niet Duitse) namen.

Het Deense Carpark North (eigenlijk wilden ze Graveyard heten) komt op de proppen met elektronische rock en scheurende gitaar. Het Israëlische Umlala, Hebreeuws voor miserabel, komt tijdens unieke danspasjes en 80’s sound met diepzinnige teksten als “How can I change my PDF to JPG “. Miserabel? Niet echt. Wel opletten, ze zijn gevoelig.

Jazeker, ze bestaan nog. Een beetje voller, grijzer, kaler, maar niet qua performance. Alsof ze nooit zijn weggeweest. Mucky Pup. You stink, but I love you. Maar zijn T-shirt mag hij aanhouden. Het Bosnische Dubioza Kolektiv speelt het veld plat met ska, reggae. Balkan beats? Wat is dat. Alhoewel met Balkan funk toch iets anders bedoeld wordt. Een feestje bouwen kan met deze gasten altijd.

Voor de grote finale op zondagavond zag Madsen, groot in Duitsland, het licht. Kwam, zag en overwon het uitbundige en grenzeloze publiek.

Eier mit Speck. Hou het in de gaten. Een toffe locatie voor een relaxt en heerlijk weekend met 26 bands en waarbij het ontbijt voor je klaarstaat. Spek met Ei.