×

Concert

23 juni 2013

Best Kept Secret festival. Dag 2

Geschreven door: Matteo Bennardis

Dag twee van het Best Kept Secret festival begint met veel regen en wind. Kashmir mag het grote podium openen. Ze doen hun best, alleen het opwarmen lukt niet. De regen is gestopt, maar het publiek zit nog steeds in een winterdipje. Na de optredens van Mozes and the Firstborn en Indians lijkt het publiek er weer zin in te hebben.

Balthazar is de eerste op het hoofdpodium die het terrein loskrijgt. Iedereen zingt vrolijk mee en ze spelen een van hun beste shows ooit. Strak, georganiseerd, maar toch speels. Two Door Cinema Club begint en het is precies wat het festival nodig heeft. Knallende gitaren, up tempo en een publiek wat mee wilt werken. Een show vol hitjes, waarbij hun laatste twee albums worden gespeeld. Een absoluut hoogtepunt van de dag.

Alt-J is een van de meest gehypede artiesten de afgelopen tijd en dat is te merken. Een half uur voordat de show begint staat de Two al bomvol. Misschien niet de beste keus om Alt-J in een tent te zetten. Na veel geprop en gejuich kunnen ze eindelijk beginnen. Aangezien ze nog niet zo veel qua materiaal hebben uitgebracht, kent het publiek elk nummer. Er is een gemoedelijke sfeer,  terwijl Alt-J een geweldig sterke show speelt. Veel effecten, verrassende elementen en als intro van het optreden het nummer Dope van Tyga. Een zeer aangename verrassing.

Op het hoofdpodium mag Damien Rice vervolgens het publiek vermaken. Helemaal alleen brengt hij de 10000 fans in een trance. Het publiek bestaat opeens uit koppels die wegzwijmen bij zijn betoverende sound. Opvallend hoe Rice als entertainer is gegroeid en het publiek, zelfs met een behoorlijk pittig neerstortende regen, optimaal geboeid houdt.

Als afsluitende band zijn er vanavond Savages. Een dames punkband, die de Three helemaal vol krijgt. Met knallende gitaren, harde drums en een rauw geluid, laten ze horen dat punk nog helemaal van deze tijd is.

De afterparty wordt verzorgd door Pantha Du Prince en Letherette. Techno en electro tot het publiek het niet meer aankan. Er wordt tijdens Letteherette zelfs zo hard gefeest dat de basspeakers het begeven. Een zeer geslaagde afsluiter voor een dag waar minder grote namen stonden, maar de sfeer even goed was.