×

Concert

22 juni 2013

Best Kept Secret festival. Dag 1

Geschreven door: Matteo Bennardis

De eerste editie van Best Kept Secret festival was ruim van tevoren al uitverkocht. Een erg knappe prestatie voor een nieuw festival. Dat spreekt boekdelen over de geweldige line up en hoe populair festivals tegenwoordig zijn.

Bij aankomst waan je je in een safari, waar je alleen de dieren mist. Een goede doorstroom bij de ingang, veel ruimte voor de tenten en veel sanitaire en voedsel voorzieningen, zijn grote pluspunten voor dit festival. Ze vertoont de professionaliteit van een festival wat al jaren bestaat en door de jaren heen zich verbeterd heeft.

De dag begint pas echt rond zessen als The Maccabees het hoofdpodium (one) betreden. Na een wirwar van hitjes heeft het publiek er zin in gekregen. Helaas is de show niet enerverend genoeg om het publiek helemaal los te krijgen. Ook Bloc Party overtuigd niet echt. Zanger/gitarist Kele Okereke betreedt kauwgomkouwend het podium en ziet er verveelt uit. Zo is het optreden ook. Ze spelen de hitjes en wat minder bekende songs maar niets blijft echt beklijven. Het publiek heeft er meer zin in dan de band zelf.

Dan is het tijd voor een van de meest gehypte acts van dit jaar: Macklemore & Ryan Lewis. Deze mannen staan in de Two, een tent waar ongeveer 6000 man in passen. De tent is veel te klein en iedereen probeert zich een weg te banen naar voren. Veel 16-jarigen, die speciaal een ticket hebben gekocht om deze mannen te zien, drukken elkaar plat om maar een plek in de tent te hebben. De sfeer zit er wel goed in. Helaas spelen ze hun grote hit Thriftshop reeds als tweede nummer, waarna de interesse bij het grootste gedeelte van het publiek gelijk verdwenen is. Veel mensen verlaten de tent dan ook na het derde of vierde nummer om zich te melden voor de Arctic Monkeys die op de One staan. En dan is misschien wel een heel goede keus. Alex Turner heeft er zin in. Zijn haar zit weer goed, zijn stem is terug en hij beweegt energiek over het hele podium. De Artics spelen een energieke show zoals we die gewend zijn uit hun eerste jaren!

Als afsluitende optreden van de dag besluiten we naar Tyler, The Creator in het kleine podium (Three) te gaan. Een volle tent en mensen ver buiten de tent, gaan helemaal los. Alleen niet zo los als Tyler en zijn vrienden. Springen, dansen, rennen, grappen maken, alles doen ze. Ze gaan zo op in hun show dat ze elkaar bijna overschreeuwen. Het maakt de zaal niet uit. Moshpits, meerappen, de zaal heeft er veel zin. Daarna begint de afterparty met Space Dimension Controller en Tourist. Twee opkomende dj’s die het publiek met een gelukkig gevoel naar huis of naar de camping sturen.

Op de camping zelf lijkt het alsof het alle mensen elkaar al jaren kennen. Overal muziek, gefeest en geklets. De eerste avond van het Best Kept Secret festival zag er belovend uit.