×

Recensie

Alternative

29 november 2014

We Are Shining

Kara

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Marathon Artists

Kara We Are Shining Alternative 4 We Are Shining – Kara Written in Music https://writteninmusic.com

Vette grooves met pakkende beats en een hectisch aandoende gitaar. Kara, het meer dan vette debuut van We Are Shining.

Morgan en Acyde, het muzikale brein achter We Are Shining, hebben voor Kara een groot aantal vrienden en gastzangers ingeroepen om hen bij te staan op hun muzikale trip. Het totaal is verworden tot een unieke genremix. Een blend van tentoongestelde sounds, een tornado van het stugge gitaarriffs, woeste en vette grooves met schreeuwende soul en een vette vleug rock, blues en, jawel, gospel.

Iedere track is anders, iedere track zit vol hypnotiserende gitaarriffs met al wat er bestaat. Kara is hectisch met een georganiseerde chaos. Mede veroorzaakt door vrienden die in de studio mee jammen met karakteristieke beats en ritmes. Op album opener en single Road laten bassiste en zangeres Shingai van De Noisette’s Shingai en Acyde horen waar ze toe in staat zijn. Daar blijft het niet bij. Het is een groot feest van samenwerking. Eska, Roses Gabor, Andrea Balency en Mallie tonen geen gebrek aan terughoudendheid. Diversiteit alom. Rauwe beats en vasthouden aan geen enkele stijl.

Are We Shining onderscheidt zich door hun unieke en vooruitstrevende aanpak. Om deze reden laat Kara zich niet in een hokje vastleggen. Vanaf de donderende drums bij en Stagedive tot aan space soul nummers als Breaks en Thru The Dark.

Kara toont het talent en genialiteit van Morgan en  Acyde’s. Fela als Hendrix, Modern als throwback. Kara is een enerverend album waarvan we bijna zeker weten dat er meerdere zullen volgen.

Tracklist Kara

 1. Road
 2. Hot Love
 3. Stagedive
 4. Hey You
 5. Wasted Times
 6. Breaks
 7. Thru the Dark
 8. Ka
 9. In A Moment
 10. Whirlwind
 11. Wheel


 1. Road
 2. Hot Love
 3. Stagedive
 4. Hey You
 5. Wasted Times
 6. Breaks
 7. Thru the Dark
 8. Ka
 9. In a Moment
 10. Whirlwind
 11. Wheel
 12. Killing