×

Recensie

Alternative

15 januari 2012

Tribes

Baby

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Cooperative Music

Baby Tribes Alternative 4 Tribes – Baby Written in Music https://writteninmusic.com

Zoals het een echte Britse band betaamd is Tribes al vele malen in het nieuws gekomen voordat er goed en wel een album op de planken lag. Uitspraken dat ze natuurlijk weer de beste band van de wereld zijn, een vermeende relatie met Scarlet Johansson…en zo hebben ze nog al wat bravoure de wereld in gegooid. In hun thuisland spelen ze alle zalen plat en nu is Europa aan de beurt. Eerder openden ze al in de HMH voor Kaiser Chiefs en de band stond op 13 januari op Eurosonic .

De vraag is natuurlijk kunnen ze hun grote mond waar maken. Is het zo’n ontzettend goed album, dat we hier met een sensatie te maken hebben? En zit iedereen op Tribes te wachten zoals ze zelf beweren?

Qua stijl heeft de band wat raakvlakken met Liberteens, maar nog meer met Amerikaanse bands als Mona en Gaslight Anthem. Nightdriving , When My day Comes en We Were Children zijn daar goede voorbeelden van. Wat Britser klinkt de band in Alone With Friends, Whenever of Halfway Home. Het hele album kent een mooie balans tussen breed gearrangeerde ballads en powervolle gitaarrock songs. Zanger Johnny Loyd heeft een perfecte stem, een goeie snik en veel bereik.

De sensatie blijkt terecht te zijn. Deze jonge band weet hun arrogantie te onderbouwen met sterke nummers en Baby is een album dat je hard moet draaien en een heleboel keer achter elkaar. De verslaving komt dan van zelf. 1. Whenever
 2. We Were Children
 3. Corner Of An English Field
 4. Halfway Home
 5. Sappho
 6. Himalaya
 7. Nightdriving
 8. When My Day Comes
 9. Walking In The Street
 10. Alone Or With Friends
 11. Bad Apple