×

Recensie

Alternative

08 september 2017

Trailer Trash Tracys

Althaea

Geschreven door: Karel Alleene

Uitgebracht door: Double Six

Althaea Trailer Trash Tracys Alternative 2.5 Trailer Trash Tracys – Althaea Written in Music https://writteninmusic.com

“Hun muziek appelleert aan de meer intuïtieve geesten en de hartstochtelijken.” Zomaar een zinnetje uit het persbericht dat het platenlabel aan de release Althaea van Trailer Trash Traceys koppelde. Nou moe, ga er maar aanstaan. Verder wordt er gerefereerd aan ons “onderbewustzijn” en het “esoterische”. De schrik sloeg ons om het hart, herinneringen aan de muzak van Enigma – en zijn kitscherige hitsingle Return to Innocence –  borrelden naar de oppervlakte.

En jawel, opener Smoked Silver neemt je mee naar een wereld vol wierookstokjes. Wanneer we ooit onze toevlucht zouden zoeken tot mensen die jongleren met begrippen als “aura” of “chakra”, zou het ons niet verwonderen mochten we daar op de achtergrond nummers als Smoked Silver horen. Het nummer klinkt ijl en zweverig. Doet denken aan synth-pop uit de jaren tachtig. Tears for Fears, maar dan zonder hun popgevoeligheid. Eden Machine is in hetzelfde bedje ziek, pruttelt en kabbelt dat het een aard heeft.

Gong Gardens klinkt gerichter, ook hier wordt gekoketteerd met het onaardse. Wij zijn bij momenten bereid naar baarlijke tekstuele nonsens te luisteren, zolang we maar een goede song voor de kiezen krijgen. Zo hebben we nooit begrepen wat Elizabeth Fraser bedoelde toen ze bij Cocteau Twins het mooie weer maakte, maar als je hun langspeler Heaven or Las Vegas beluisterde maakte dat geen sikkepit uit. We vermoeden trouwens dat Trailer Trash Tracys stevig wat plaatwerk van de Cocteau Twins in huis hebben. Tijdens Money for Moondogs en Kalesa – niet toevallig nummers die te pruimen zijn – dachten we aan het werk van de Schotse groep.

Trailer Trash Tracys – Althaea

 1. Smoked Silver
 2. Eden Machine
 3. Gong Gardens
 4. Siebenkas
 5. Monkey for Moondogs
 6. Betty’s Cavatina
 7. Casadora
 8. Singdrome
 9. Kalesa
 10. 100 Aspects of the Moon


 1. Smoked Silver
 2. Eden Machine
 3. Gong Gardens
 4. Siebenkäs
 5. Money For Moondogs
 6. Betty's Cavatina
 7. Casadora
 8. Singdrome
 9. Kalesa
 10. 100 Aspects Of The Moon