×

Recensie

Alternative

11 juli 2017

This Is The Kit

Moonshine Freeze

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Rough Trade

Moonshine Freeze This Is The Kit Alternative 4 This Is The Kit – Moonshine Freeze Written in Music https://writteninmusic.com

This Is The Kit, de band rondom songwriter Kate Stables uit Bristol, gaat al even mee. Moonshine Freeze is ondertussen hun vierde album maar geruggesteund door platenlabel Rough Trade kunnen ze met het nieuwe album nu eindelijk optimale aandacht gaan krijgen. En de prachtplaat verdient dat!

Voor het maken van Moonshine Freeze ging Kate Stables van haar nieuwe woonplaats Parijs terug naar Bristol waar ze samen met John Parish, die al een langdurende samenwerking met PJ Harvey heeft, en haar band de studio in dook. Met Parish vond ze de juiste weg om haar vers geschreven songs vorm te geven. Dat hij een sobere producer is maakt ook Moonshine Freeze weer heel duidelijk. Zijn spaarzame productie maakt dat echt elk instrument helder en duidelijk klinkt en juist de zang, en daarmee Stables’ immer intrigerende teksten, prominent doorkomen.

Daarnaast zijn de songs van Stables lekker gevarieerd in sfeer en tempo. Dan weer ingetogen met elektrische gitaar en wat achtergrondinstrumenten, dan weer los met de hele band met lekker pittige sax daaroverheen. Met teksten die verhalen over numerologie, over het zwemmen in de zee bij Dorset of over denkbeeldige geesten zijn steeds de perfect muzikale klanken te horen, dan weer ingetogen dat weer heerlijk uitbundig. Het maakt Moonshine Freeze een heerlijk overrompelende ervaring.

Stables weet met haar band, Rozi Leyden (bas), Jamie Whitby-Coles (drums), Neil Smith (gitaar) en Jesse D Vernon (gitaar) steeds exact de juiste toon te treffen. Aaron Dessner (The National is net als Guy Garvey (Elbow) en Sharon van Etten groot fan van de band), helpt net als Parish op verschillende instrumenten mee om de sound te vervolmaken.

Met geweldige songs als openingstrack Bullet Proof, Hottercolder, Empty No Teeth en de titeltrack geef je je gelijk gewonnen. De prachtstem van Stables, haar fascinerende teksten en die fraaie melodieën maken Moonshine Freeze een album om steeds opnieuw te ontdekken. 1. Bullet Proof
 2. Hotter Colder
 3. Moonshine Freeze
 4. Easy On The Thieves
 5. All Written Out In Numbers
 6. Empty No Teeth
 7. Riddled With Ticks
 8. Two Pence Piece
 9. Show Me So
 10. By My Demon Eye
 11. Solid Grease