×

Recensie

Alternative

06 januari 2017

The Molochs

America's Velvet Glory

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Innovative Leasure

America's Velvet Glory The Molochs Alternative 4 The Molochs – America’s Velvet Glory Written in Music https://writteninmusic.com

Er zijn soms van die albums die je in luttele seconden al helemaal hebben ingepakt. America’s Velvet Glory is er zo één. Een absolute parel. Verslavend vanaf de eerste toon.

The Molochs is het geesteskind van de in Argentinië geboren, maar in LA opgegroeide Lucas Fitzsimmons In 2013 debuteerde ze met Forgetter Blues die op Fitzsimmons eigen label uit kwam. NU dus, weer in een andere samenstelling, is er America’s Velvet Glory. Een sixties garage plaat met veel West Coast invloeden. Lees Birds (The One I Love), maar ook oude Stones (You and Me), of The Loved Ones. Pure, rauwe popliedjes met een garagesausje. De puntige gitaarlijntjes duelleren soms met een heerlijk orgeltje (Ten Thousand) met een mondharmonica (No More Cryin’) of worden ondersteund door een akoestische gitaar (het lekker bluesy New York).

Het geluid van The Molochs is enerzijds zeer authentiek, maar ook fris. Het klinkt bekend, maar verrast ook. De som der delen zorgt er voor dat America’s Velvet Glory een plaat is waar we misschien al heel lang naar verlangden.



 1. Ten Thousand
 2. No Control
 3. Charlie's Lips
 4. That's The Trouble With You
 5. The One I Love
 6. Little Stars
 7. No More Cryin'
 8. You And Me
 9. New York
 10. I Don't Love You
 11. You Never Learn