×

Recensie

Alternative

17 juni 2010

The Gaslight Anthem

American Slang

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: SideOneDummy

American Slang The Gaslight Anthem Alternative 4 The Gaslight Anthem – American Slang Written in Music https://writteninmusic.com

Het album van de zomer is bekend: American Slang van The Gaslight Anthem. Gloedvolle songs met pakkende refreinen en een lekkere volle eerlijke sound.

Het uit New Brunswick, New Jersey afkomstige The Gaslight Anthem brak twee jaar geleden door met het fraaie tweede album The 59 Sound. Dit bleek de ideale kruising tussen de verhalende energieke rock van Bruce Springsteen en de ongepolijste punk van The Replacements te zijn. Een stijl waaraan ook het uit Brooklyn afkomstige opwindende The Hold Steady ‘schuldig’ aan is. The Gaslight Anthem speelde vervolgens de wereld plat en werd zelfs door held Springsteen gevraagd enkele keren als support act op zijn laatste wereldtour aan te treden.

Met American Slang lost The Gaslight Anthem alle hoog opgelopen verwachtingen in. De band heeft geen concessies in hun pure sound gedaan, mede door de The 59 Sound bekende Ted Hutt wederom als producer te vragen, en komt met 10 ijzersterke songs op de proppen. Zanger/gitarist, en schrijver van de meeste songs, Brian Fallon is de grote troef van de band met zijn heerlijk ruwe herkenbare stem. Met puur twee gitaren, bas en drums speelt de band zich zonder opsmuk met veel energie door het prima songmateriaal heen.

Gelijk vanaf albumopener en titelnummer American Slang is duidelijk dat de band ambitie, power en klasse heeft weten samen te vatten. Als de eindtonen van de fraaie albumafsluiter We Did It When We Were Young wegsterven hebben we 10 super aanstekelijke songs voorbij horen komen. Juist door de compactheid van 10 songs binnen 35 minuten zakt het album geen moment in en zoals met elk erg goed album geeft elke luisterbeurt een ander favoriet nummer aan. American Slang is een van de albums die je dit jaar absoluut moet hebben!  1. American Slang
  2. Stay Lucky
  3. Bring It On
  4. The Diamond Church Street Choir
  5. The Queen Of Lower Chelsea
  6. Orphans
  7. Boxer
  8. Old Haunts
  9. The Spirit Of Jazz
  10. We Did It When We Were Young