×

Recensie

Electronic

08 december 2014

The Bug

Exit

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Ninja Tune

Exit The Bug Electronic 4 The Bug – Exit Written in Music https://writteninmusic.com

Een fijne verrassing van The Bug: Exit is een dubbel-12 inch die gezien mag worden als bonus op het dit najaar verschenen en sublieme album Angels And Devils.

Voor het Angels And Devils-album maakte The Bug in totaal 160 demo’s waarvan er uiteindelijk maar 12 op het album verschenen. Natuurlijk zou het bizar zijn om daarvan niet meer prijs te geven. Daarom brengt Kevin Martin aka The Bug nu eerst de dubbel-12 inch Exit uit die vervolgens halverwege deze maand opgevolgd gaat worden door The Bug vs Earth.

Exit brengt op de eerste 12 inch de geweldige Angels And Devils-opener Void en de fijne diepe en dubby remake Void Version. Op kant B vinden we het nog onbekende Black Wasp en Black Wasp version, fijne nieuwe tracks die uit de dezelfde sessies met Liz Harris afkomstig zijn. Om goed in lijn met het Angels And Devils album te blijven kent Exit een Angels– (plaat 1) en een Devils-deel (plaat 2). Op de tweede 12 inch staat het lekke stuiterende Function, natuurlijk met rapper Manga, maar in alles draait deze dubbele Exit om de track die op kant B staat: Blaow met Daddy Freddy. Wat een briljante heen en weer stuiterende track is dat zeg! Dat The Bug en Daddy Freddy elkaar naadloos aanvoelen was van eerdere samenwerkingen al duidelijk maar niet eerder klonk deze zo diep en opwindend.

Tracklisting Exit:

Plaat 1:

  • Kant A: Void, Void version
  • Kant B: Black Wasp, Black Wasp version

Plaat 2:

  • Kant A: Function
  • Kant B: Blaow