×

Recensie

Metal

10 oktober 2018

Suicidal Tendencies

Still Cyco Punk After All These Years

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Suicide Records

Still Cyco Punk After All These Years Suicidal Tendencies Metal 2.5 Suicidal Tendencies – Still Cyco Punk After All These Years Written in Music https://writteninmusic.com

Suicidal Tendencies is al decennia lang een begrip in het hardcore-crossover genre en won door de jaren heen heel wat zieltjes onder punk en metalliefhebbers. Dat is best opmerkelijk want Suicidal Tendencies mist de agressie van die genres.

De bandleden  zien er nog altijd uit alsof ze zo uit de gelederen van de Bloods of The Crips gangs zijn geplukt, maar ondanks dat ruige uiterlijk klinken ze redelijk soft voor hedendaagse begrippen. Still Cyco Punk After All These Years is een nieuwe opname van zanger Mike Muir’s solodebuut Lost My Brain…Once Again! dat in 1995 verscheen. Hij achtte de tijd rijp voor een nieuwe opname maar deed dat ditmaal niet onder eigen naam maar met zijn vaste band Suicidal Tendencies.

De eerste twee nummers I Love Destruction and F.U.B.A.R. overtuigen niet. De muziek is lekker uptempo, maar ontbeert toch de power van een echte metalband. Voor een doorgewinterde metalluisteraar als uw recensent, klinkt het allemaal veel te braafjes en zijn de amateuristische koortjes te flauw voor woorden. Zanger Mike Muir heeft een beperkt bereik, zingt geregeld vals en heeft geen power om er eens lekker overheen te brullen. Een tekst als “You See Violence, We See Fun” is eigenlijk te kinderachtig voor woorden al past het wel in deze tijd waarin de game Fortnite razendpopulair is.

Its Always Something begint als een Black Sabbath nummer, maar ontaardt snel in een zeurderig deuntje. Een stuk beter is Nothin’ To Lose waarop voormalig Slayer drummer Dave Lombardo eindelijk eens kan tonen wat hij in huis heeft. Het basloopje in Sippin’ from the Insanitea is lekker net als de vette riff in Ain’t Gonna Get Me. Naarmate het album vordert schuift men op van hardcore naar metal. Het slotnummer had bijvoorbeeld zo van de hand van Lemmy kunnen komen.

Still Cyco Punk After All These Years is verplichte aanschaf voor fans van Suicidal Tendencies. Iedereen die de band vroeger al oninteressant vond, kan zijn of haar tijd beter besteden 1. I Love Destruction
 2. F.U.B.A.R.
 3. All Kinda Crazy
 4. Sippin' From The Insanitea
 5. Its Always Something
 6. Lost My Brain... Once Again
 7. Nothin' To Lose
 8. Gonna Be Alright
 9. Ain't Gonna Get Me
 10. All I Ever Get
 11. Save A Peace For Me