×

Royal Headache

High

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: What's Your Rupture?

High Royal Headache Alternative 4.5 Royal Headache – High Written in Music https://writteninmusic.com

Met hun heerlijk dynamische punkrock was het gelijknamige debuut van het uit Sydney afkomstige Royal Headache in 2012 een ware ontdekking. Vanwege het feit dat het album maar moeilijk te verkrijgen was werd de band door velen op het noordelijk deel van deze planeet, pas het jaar daarop ontdekt. Juist op het punt dat de band eigenlijk al bijna de handdoek in de ring had gegooid. Het debuut, de daarop volgende tour en het maken van een nieuw album hadden de spanningen binnen de band flink opgedreven.

Gelukkig is de band bij elkaar gebleven om het nieuwe album te maken. Met High heeft de band namelijk een nog betere plaat gemaakt dan hun geweldige debuut. Wat een verrukkelijke energie en wat een topsongs. Heerlijk rafelig en energiek aan de tapes toevertrouwd klinkt High als de beste punkrockplaat die je dit jaar zult horen. Van de heerlijke albumopener My Own Fantasy, opvolgtrack Need You via de top titelsong en het geweldige Another World, de prachtig rafelige popsong Wouldn’t You Know en kraker Garbage (wat een geweldig pompende baslijn!), garagerocker Love Her If I Tried, het aan The Replacements verwante Carolina naar albumafsluiter Electric Shock klinkt Royal Headache als de meest energieke en overtuigende band van dit moment.

High is een ronduit geweldig album vol songs met heel veel drive, geweldige melodieën, simpele doeltreffende teksten en super overtuigende zang. Een album met lekker korte en puntige punkrocksongs die allen volledig overtuigen. Zanger Shogun, gitarist Law, bassist Joe en drummer Shortty hebben een geweldige en dynamische viereenheid die op High wederom fantastisch uit de verf komt. Wat ongelooflijk fijn dat er nog albums als High uitkomen. Punkrockalbums zoals die van Royal Headache, met zulke geweldig overtuigende songs, zijn (helaas) ontzettend dun gezaaid.  1. My Own Fantasy
  2. Need You
  3. High
  4. Another World
  5. Wouldn’t You Know
  6. Garbage
  7. Love Her If I Tried
  8. Carolina
  9. Little Star
  10. Electric Shock