×

Recensie

Rock

04 april 2014

Robbing Banks

Got Love Need Money

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Eigen beheer, Goomah Music

Got Love Need Money Robin Banks Rock 4 Robbing Banks – Got Love Need Money Written in Music https://writteninmusic.com

Utrechter Robbing Banks, geboren als Robin van Saaze, is ook al geen onbekende in de Nederlandse muziekscene. Ooit begonnen als gitarist in Taxi To The Ocean stapte hij, toen deze band ophield te bestaan, als bassist over naar de Nederlands/Belgische formatie Drive Like Maria. De volgende stap die Robin nu maakt is die van solo artiest met een daarbij behorend album: Got Love Need Money.

Nu is solo artiest niet de juiste benaming. Robbing Banks is een One Man Band. Dit idee ontstond tijdens een vakantie in Zeeland, waar hij in een vakantiehuisje op zijn gitaar zat te pielen. Hij kreeg het idee zichzelf meer te begeleiden, pakte een koffer als basedrum en een tamboerijn als hi hat. Het resultaat beviel hem zo goed dat hij liedjes ging schrijven en dus sloot hij zich nog een paar weekenden op in dit vakantiehuisje om ze op te nemen. En waar hij gewend was om dagen lang aan een liedje te schaven en te sleutelen nam hij deze liedjes puur en rauw op met niets minder dan een paar goedkope, gammele microfoons en een laptop. Het resultaat; 10 liedjes, de één nog gruiziger en rauwer dan de ander. Maar allemaal vol energie. Gewoon gitaar, drums en rauwe stem, met heel af en toe een elektrisch geluidje (Got Love Need Money), een baslijntje (Head Fot The Coast) een extra gitaarlijntje(Laugh It Off) of een mondharmonica (Everything To Loose). En dat lekker in het gehoor liggende nummers niet lang hoeven te zijn bewijst Banks met deze plaat. Want het langste nummer (Best Friend) duurt 2.48 minuten, terwijl het kortste nummer (Done And Done) nog net onder de minuut blijft.

Beïnvloed door oa Jon Spencer, Jeff The Brotherhood en collega one man band Mark Sultan heeft Robin Banks een album opgenomen dat meer dan de moeite waard is. Ondanks dat het complete album maar 18.19 minuten duurt. Echte pure eerlijke jaren ’60 garagerock zonder opsmuk. Dat moet live wel een feestje worden.

Het album is via de bekende kanalen te downloaden, maar voor de liefhebbers is het nu ook beschikbaar op 10” vinyl.

Trackinglisting Got Love Need Money:

 1. Sleep This Off
 2. Got Ole Need Money
 3. There Is A Last Time For Everything
 4. Head For The Coast
 5. Laugh It Off
 6. Search And Destroy
 7. Everything To Loose
 8. Best Friend
 9. Nothing But Love
 10. Done And Done


 1. Sleep This Off
 2. Got Love Need Money
 3. There Is a Last Time for Everything
 4. Head for the Coast
 5. Laugh It Off
 6. Search and Destroy
 7. Everything to Lose
 8. Best Friend
 9. Nothing but Love
 10. Done and Done