×

Recensie

Metal

18 oktober 2010

Powerworld

Human Parasite

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: SPV Steamhammer

Human Parasite Powerworld Metal 4 Powerworld – Human Parasite Written in Music https://writteninmusic.com

“Don’t judge a book by its cover”, zo luidt het credo. Dat geldt ook voor cd’s want achter dit wanstaltige artwork gaat een goede metalplaat schuil en geen troep zoals je op basis van de hoes zou verwachten. Human Parasite is het tweede album van het Britse Powerworld. Het gezelschap bestaat uit muzikanten die hun sporen verdienden bij bands als Jaded  Heart, Victory en Freedom Call. Zanger Andrew ‘Mac’ McDermott stond jarenlang bij Threshold achter de microfoon en drukt met zijn karakteristieke stemgeluid een sterk Threshold-stempel op Powerworld. Aangezien Powerwold zich ook in hetzelfde muzikale spectrum begeeft, ligt de vergelijking met Threshold zeer voor de hand.

Powerworld speelt melodieuze powermetal met hier en daar wat proginvloeden. Men heeft een neusje voor strakke riffs die dankzij de krachtige en dynamische productie behoorlijk wat indruk maken. De nummers hakken stevig door en kennen eigenlijk weinig tot geen verrassende breaks. Hoewel de band op een constant niveau speelt springen het vette Cleansed By Fire, het Megadeth achtige Children Of The Future en het pompende Tame Your Demons eruit.

Vergelijk dit album eens met de slaapverwekkende plaat waar Iron Maiden recentelijk mee op de proppen kwam en je beseft dat er nog wel degelijk krachtige metal in het Verenigd Koninkrijk wordt gemaakt. Met dit album nestelt Powerworld zich naast Threshold aan de top van de Britse powermetal. 1. Cleansed By Fire
 2. Stand Up
 3. Evil In Me
 4. Time Will Change
 5. Human Parasite
 6. Hope
 7. East Comes To West
 8. Children Of The Future
 9. Caught In Your Web
 10. Tame Your Demons
 11. Might Of Secrets
 12. King For A Day