×

Recensie

Pop

03 mei 2023

PennyLeen

Move On (single)

Geschreven door: Peter Urbanus

Uitgebracht in eigen beheer

Move On (single) PennyLeen Pop 4 PennyLeen – Move On (single) Written in Music https://writteninmusic.com

Na haar terugkeer aan het muziekfront met de single Epiphany gaat PennyLeen Krebbers op dit pad verder met de single ‘Move On’. Ademde Epiphany nog volop gospel, nu gaat de Arnhemse zangeres en saxofoniste een iets meer melodieuze kant op.

De Arnhemse blues-, soul- en jazzzangeres PennyLeen werd een jaar of vijf geleden zeer lovend onthaald. Ze is vooral bekend als blues- soul en jazzzangeres, maar ook als saxofoniste. Ze werkte muzikaal samen met Mark Lennon van de Amerikaanse band Venice en nam met hem de single Help Me op. Door de jaren heen kregen haar albums erg mooie recensies vanwege haar bluesy, jazzy en soul getinte nummers en geweldige stem. De legendarische Kaz Lux (Brainbox), saxofonist Hans Dulfer en Rosa King prezen ook haar kwaliteiten.

Toch ging ze de afgelopen jaren persoonlijk door een diep dal. De indrukwekkende, gospel getinte single Epiphany was een eerste nieuw teken van leven. De indringende tekst was het resultaat van haar jarenlange worsteling met uitzichtloosheid, waar ze uiteindelijk uit kroop na een openbaring. Die bevrijdde haar van haar ballast en belemmerende gedachten over zichzelf. Ze had haar bron weer terug gevonden.

Move On is wat lichter en optimistischer van toon en wordt gedragen door een fraaie strijkerssectie. PennyLeen zingt ook hier fraai en overtuigend. De gospelvocalen zijn weer aanwezig, maar iets minder nadrukkelijk. Ze kijkt hier meer van een afstandje naar haar worstelingen en gevoelens van toen en waarom ze daar zo lang in bleef hangen. Stil staan bij wat fout ging is belangrijk, maar blijf er ook niet in hangen.

Move On, zegt ze tegen zichzelf en terecht. Erg fraai en doorleefd. We kunnen dus voorzichtig hopen op meer moois van PennyLeen. Wellicht een compleet album? Vorig jaar durfde ze daar nog niet op vooruit te lopen, maar wie weet.  1. Move On