×

Recensie

Pop

28 augustus 2010

Nona Mez

Radio Rain & Hard Luck Stories

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door: Homerun Records, Munich Records

Radio Rain & Hard Luck Stories Nona Mez Pop 4 Nona Mez – Radio Rain & Hard Luck Stories Written in Music https://writteninmusic.com

Om bij in slaap te vallen. Niet dat de muziek van Nona Mez slaapverwekkend is, zeker niet! Wel is de muziek om bij weg te dromen, zo heerlijk rustgevend. De muziek van de formatie rondom de Leuvense Geert Maris is verder erg toegankelijk, maar daarmee zeker niet mainstream. Daarvoor is het te goede luistermuziek. Want tekstueel zijn de nummers ook van een hoog niveau.

In België is Nona Mez al jaren een begrip, nu is Nederland aan de beurt. Bijna vijf jaar na Out Of Touch zou dat moeten lukken met dit nieuwe album, Radio Rain & Hard Luck Stories. Mocht je je afvragen of je die titel niet al eerder (gerecenseerd) voorbij hebt zien komen, dat zou zeker kunnen hoor. In april van dit jaar was namelijk de release in België. En alsof landsgrenzen goede muziek tegenhouden, het was dus heel goed mogelijk om in ons land al aan de dubbelaar te komen.

Waarmee meteen twee dingen verklapt worden: het gaat om goede muziek en om twee schijven. De tweede is eigenlijk meer een EP met nieuwe versies van oudere nummers (en ook twee nummers van Radio Rain, namelijk Best Out Of Three en Mercy). Of het allemaal niet ook op één schijf had gekund, die discussie laten we maar over aan de zeurpieten, wij praten over waar het werkelijk om gaat: de prachtige muziek! Het album kent een aantal potentiële hits (Words By numbers, Counting, Spades en Hard Luck Stories), enkele nummers die overblijven, zoals This Time, Poets & SingersAlways Something, en Best Out Of Three op disc twee, dat zijn misschien wel de mooiste parels. Die laatste onder meer door de tearjerking mooie zang van Nina Babet.

Om verschillende redenen is het niet raar om Nona Mez te vergelijken met zijn landgenoot Milow: niet alleen vanwege de gelijkende zangstemmen, de heren hebben elkaar ook flink beïnvloed. Sterker, Nona Mez is al jaren actief en was een van de grootste invloeden op zijn jongere collega. Nona Mez brengt Radio Rain & Hard Luck Stories (in samenwerking met Munich Records) zelfs uit op Homerun Records, het eigen label van Milow. En tot slot, de single Hard Luck Stories (logischerwijze te vinden is op de tweede disc) is een duet van Nona Mez mét Milow. Overigens een nummer dat mooi begint, érg mooi eindigt, maar perfect had kunnen zijn als de heren meer tweestemmig hadden gezongen.

Na België is nu Nederland aan de beurt. Na Milow is nu Nona Mez aan de beurt. Ga gauw eens luisteren. En heel erg genieten!

Tracklisting Radio Rain & Hard Luck Stories:

Disc Radio Rain

 1. Words By Numbers
 2. Best Out Of Three
 3. Counting
 4. Mercy
 5. Happy Thoughts
 6. Doorstep
 7. Kind Of Whisper
 8. Sun At Six
 9. Spades
 10. Temporary Permanence

Disc Hard Luck Stories

 1. Hard Luck Stories
 2. Always Something
 3. Aces & Kings
 4. Mercy
 5. Hey Sister
 6. Poets & Singers
 7. Best Out Of Three