×

Recensie

Alternative

13 maart 2012

Morning Parade

Morning Parade

Geschreven door: Ewoud Assen

Uitgebracht door: Parlophone/EMI

Morning Parade Morning Parade Alternative 3 Morning Parade – Morning Parade Written in Music https://writteninmusic.com

Morning Parade is zo’n band waarbij waarschijnlijk geen bellen gaan rinkelen als je de naam hoort. Echter is de kans groot dat je hun muziek wel kent, maar dat niet wist. Het singeltje Under The Stars uit 2010 is hier schuldig aan. Een kleine 2 jaar na het uitbrengen daarvan is er de eerste volledige langspeler getiteld Morning Parade.

Zet de plaat aan en je hoort op dit 11 tracks tellende album 10 liedjes die veel van elkaar weg hebben. Helaas is de gemene deler hierin gebrek aan creativiteit en vernuft. Dit betekent niet dat je in slaap gesukkeld wordt, maar er zijn helaas weinig momenten dat je de oren spitst en spontaan gaat dansen op dit door elektro en rock doorspekte album. Er is 1 moment dat je wel opspringt en dat is op exact de helft van het album bij het uit 2010 stammende singeltje Under The Stars. In dit nummer weet het vijftal uit Essex alle gebruikte componenten, waaronder rock en elektro, perfect te combineren tot de hit die ze ermee gehad hebben. Niet vreemd dat het in Nederland net gestarte HBO deze track in hun leader gebruikt.

Dat de rest van het album zo tegenvalt is daarom erg jammer. In bovenstaande alinea heb ik niet voor niets 2 maal het woord ‘helaas’  gebruikt, want de heren hebben namelijk wél talent. Ze beschikken over de gave om liedjes te maken. Liedjes die af zijn en waarin je hoort dat ze best wat in hun mars hebben, maar je toch met een gevoel van onbehagen achterlaten. Dit onbehagen wordt veroorzaakt door voorspelbare elementen die je bijna het gehele album terug hoort  komen. Veel liedjes bestaan uit een intro met een monotoon gitaarloopje, vervolgens mag iedereen zijn instrument op volle toeren laten gaan om in het eerste couplet weer terug te gaan naar het gitaarloopje met bijgevoegd een drumpartij. Je kunt je voorstellen dat een dergelijk stramien begint te vervelen na een paar nummers.

Toch ben ik benieuwd naar waar ze de volgende keer mee gaan komen. De heren hebben zeker talent (de drummer in het bijzonder; toffe drumlijnen, strak en onderscheidend van de rest) en hebben met Under The Stars bewezen een kneiter van een hit te kunnen maken. 1. Blue Winter
 2. Headlights
 3. Carousel
 4. Running Down The Aisle
 5. Us & Ourselves
 6. Under The Stars
 7. Close To Your Heart
 8. Half Litre Bottle
 9. Monday Morning
 10. Speechless
 11. Born Alone