×

Recensie

Pop

23 februari 2021

Marble Waves

Through The Dark EP

Geschreven door: Peter Urbanus

Uitgebracht in eigen beheer

Through The Dark EP Marble Waves Pop 3.5 Marble Waves – Through The Dark EP Written in Music https://writteninmusic.com

Marble waves is een jonge Nederlandse band uit Amsterdam en Utrecht, die mooie sferische en melancholieke songs maakt op het snijvlak van folk en pop, met de nodige dramatiek en passie in de vocalen. Muziek als een regenbui op een zomerse dag. Onlangs brachten ze dit mini-album uit, met daarop sterke songs die een eigen twist mee hebben gekregen.

De band bestaat uit leadzangeres Eveline Armina Haverlag, gitarist Frank Geerlings, basgitariste Amé Staal en drummer Rutger Louwerse. Eind 2020 trad Eveline Armina Haverlag nog op in de slotaflevering I Can See Your Voice, waar ze een duet zong met Emma Heesters. Ze is daarnaast afgestudeerd cinematograaf en regisseerde zelf de clips van haar band.

Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘folk meets pop’, ‘dromerige gitaarklanken’ en ‘Americana met sporen van indiepop’. In 2019 speelde Marble Waves op het festival Gluren bij de Buren in het Utrechtse Tivoli Vredenburg Stages. Radio-optredens volgden en begin vorig jaar stonden ze weer in Tivoli. En toen kwam corona en lag heel de creatieve sector plat. Marble Waves moet het voorlopig hebben van live streams, helaas.

Vorig jaar april brachten ze toch hun eerste single uit, het pakkende Through The Dark. Hier laat de band ons kennis maken met hun sound: akoestische gitaren, strijkarrangementen, fraaie damesvocalen en een over het algemeen mooi ruimtelijke bandsound. Een oorwurm noemen Vlaamse muziekjournalisten dit. Zo’n nummer dat blijft rondzingen in je hersenpan. Kort nadien kwam de tweede single Extra Ordinary uit, die qua aanpak niet veel verschilde van de eersteling.

Liedjes met inventieve melodielijnen en harmonieën die zich in je hersenpan nestelen (Caught In A Current, Moon And Mars, Stay With Me). Je zou er wat 70-ies Fleetwood Mac (ten tijde van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham) in terug kunnen horen, maar ook invloeden van bijvoorbeeld Nederlandse bands als Daryll-Ann.

Nu nog een voorzichtige score van 3,5 sterren voor deze mooie EP. Het wachten is op een volwaardig album en verdere muzikale ontwikkeling. Op 9 maart 2021 speelt de band in The Blue Room Sessions in De Verkadefabriek.  1. Through The Dark
  2. Extra Ordinary
  3. Moon And Mars
  4. Tipsy
  5. Caught In a Current
  6. Stay With Me