×

Recensie

Roots

03 december 2013

Lindi Ortega

Tin Star

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Last Gang Records

Tin Star Lindi Ortega Roots 4 Lindi Ortega – Tin Star Written in Music https://writteninmusic.com

Ze is Canada’s best bewaarde americana-geheim. Met typische onderwerpen als hartezeer,  slechte beslissingen en bijbehorende songtitels als  Gypsy Child , Lived And Died Alone en Waitin ‘On My Luck To Change lijkt het erop dat Tin Star een puur en traditioneel country album zou zijn. Maar wat is traditie. Lindi Ortega, in Toronto geboren, verkast naar Tennesee, werd tot haar vorige album  door haar snik veelal vergeleken met Dolly Parton. In Tin Star toont ze echter aan dat ze met haar gevoelige onderwerpen een volledig eigen sound heeft ontwikkeld en, niet onbelangrijk, een eigen sound en stem heeft. En die is fenomenaal.

Haar vorige twee albums, Little Red Boots en Cigarettes and Truckstops, waarvan het laatste album amper een jaar oud is, stonden beide op de longlist voor de Canadese Polaris Prize.  Toch staat ze nog steeds op de rand van het succes, te wachten op een doorbraak. Vreemd genoeg oogste ze wel succes als voorprogramma bij de californische punkband Social Distortion. Hoe vreemd kan een combinatie zijn.

Met het openingsnummer Hard As This raakt ze direct met de tremolo gitaar sound een enorme vibe. Gecombineerd met rockabilly ritmes en haar zwoele zoete stem krijgt het een Salma Hayek achtige bijsmaak. En daar is niks mis mee. Tin Star is Lindi Ortega’s derde album, maar het eerste geschreven en geproduceerd in haar nieuwe thuis in Nashville. Tin Star heeft een beetje van de klassieke Nashville geluid en veel van het onderwerp; whiskey doordrenkte nachten en gebroken dromen, comfortabel zitten naast een toekomstige verloren liefde.

Lindi Ortega brengt met haar verschijning en albums lust en gruis in country. Een tastbare stuwkracht van bezweet verlangen. Dit is wat country nodig had. Of was het nu Americana

Tracklisting Tin Star:

 1. Hard As This
 2. Gypsy Child
 3. Tin Star
 4. Voodoo Mama
 5. Lived And Died Alone
 6. I Want You
 7. This Is Not Surreal
 8. Something For You
 9. All These Cats
 10. Waitin’ On My Luck To Change
 11. Songs About


 1. Hard as This
 2. Gypsy Child
 3. Tin Star
 4. Voodoo Mama
 5. Lived and Died Alone
 6. I Want You
 7. This Is Not Surreal
 8. Something for You
 9. All These Cats
 10. Waitin on My Luck to Change
 11. Songs About