×

Recensie

Roots

26 januari 2012

Lindi Ortega

Little Red Boots

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Dying Giraffe Records

Little Red Boots Lindi Ortega Roots 4 Lindi Ortega – Little Red Boots Written in Music https://writteninmusic.com

Na twee eerder opgenomen EP’s en twee in eigen beheer uitgebrachte albums komt Lindi Ortega nu met een volledig album genaamd Little Red Boots. Met haar karakteristieke country stem zal ze meer dan alleen de countryliefhebbers veroveren. Haar debuutalbum staat vol met countrypop en een beetje rebellie en is vanaf 6 februari in Nederland te verkrijgen. These Little Red Boots are not only made for walking.

Met haar Iers-Mexicaanse afkomst heeft de Canadese een zeer aparte achtergrond. Haar countrystem is met dat extra rauwe randje meer dan  aangenaam om naar te luisteren en brengt het echte country en Nashville gevoel goed over.

Als een echte vamp in rode laarzen en ruby red lips bezingt ze in het album onder andere Elvis en James Dean. Bij deze laatste is het goed mogelijk dat daar die fascinatie voor rood vandaan komt. Met ‘The original rebel without a cause’, verwijst ze met een citaat uit het nummer ‘Jimmy Dean’, naar James Dean, en zijn red leather jacket.

Door de songteksten toont ze meer dan een glimp van haar identiteit. Op het album bezingt ze de liefde, de verleidelijke leugen en de bittere waarheid. Met I’m no Elvis Presley laat ze horen dat ze eigenlijk maar heel gewoontjes is, terwijl ze met Black Fly flirt met de aantrekkelijke duistere kanten van het leven. Daarentegen heeft het titelnummer Little Red Boots net die sfeer van een Quinten Tarantino film.

Liefdesverdriet en eenzaamheid, rebel, of gewoon een girl next door met een heerlijke zwoele countrystem. Het is gelukkig niet alleen kommer en kwel wat ze bezingt. Naast liefdesverdriet en eenzaamheid zijn er gelukkig ook dromen. Lindi‘s droom is in ieder geval uitgekomen.

Met Little Red Boots leren we de mysterieuze Lindi Ortega een beetje kennen. Met de country riffs, de mondharmonica, drums en vooral die aangename zwoele stem levert het album genoeg warmte af om de komende winter goed door te komen.

Twaalf februari staat Lindi Ortega in Ancienne Belgique in Brussel en dertien februari staat deze dame met vlammende lippen en red boots in Paradiso, Amsterdam. 1. Little Lie
 2. When All The Stars Align
 3. Blue Bird
 4. Angels
 5. I'm No Elvis Presley
 6. Little Red Boots
 7. Dying Of Another Broken Heart
 8. All My Friends
 9. Fall Down Or Fly
 10. Jimmy Dean
 11. Black Fly
 12. So Sad