×

Recensie

Roots

14 maart 2015

LaVendore Rogue

Light Up With

Geschreven door: Jack Smits

Uitgebracht door: Hollytree Studios

Light Up With LaVendore Rogue Roots 4.5 LaVendore Rogue – Light Up With Written in Music https://writteninmusic.com

LaVendore Rogue komt voort uit de bekende alternatieve blues- rootsrockband Hokie Joint die in het verleden op de grote festivals in de Benelux speelde zoals Moulin Blues en Ribs & Blues. De band speelt zogenaamde “Blues Noir”, dat te kwalificeren is als ballsy rootsrock en voodooblues, maar ook folkinvloeden zijn zeker aanwezig in hun muziek. Het muzikale hart wordt gevormd door de charismatische zanger JoJo Burgess en gitarist/zanger Joel Fisk, aangevuld met drummer Stephen “Cupsey” Cutmore eveneens van Hokie Joint, basgitarist Rob “Tank” Barry en toetsenist Warren Lynn.

Light Up With is eigenlijk het debuutalbum van LaVendore Rogue, alhoewel ze al eerder een EP hebben uitgebracht. Het album blijkt dermate opvallend dat het inmiddels opgemerkt is door de vermaarde BBC Radio 2 DJ Paul Jones.

Na een aantal keren beluisteren wordt dit album eigenlijk steeds beter en aansprekender. Goed geschreven en sfeervolle songs waarin de spanning goed wordt vastgehouden. Smaakvol en gevarieerd gitaarwerk van Joel Fisk met daarbij de rauwe emotionele zang van JoJo Burgess maken Light Up With tot een consistent album dat ook nog eens prima geproduceerd is door onder andere Joel Fisk.

Sterk is het openingsnummer Dead Man’s Chest, dat zeker geïnspireerd lijkt door de Stones en The Black Crowes. In de meer bluesrockachtige songs The Maze, Honey Murder en Siësta Resistance is uitstekend stevig (solo)gitaarwerk te horen. Een waar hoogtepunt op dit album is wel de beladen song Riot, die gaat over de ongeregeldheden die in 2011 plaatsvonden in Londen, hier horen we LaVendore Rogue op hun best. Laatste track is Play It All Night Long, een Southern Rocknummer geschreven door Warren Zevon, dat met een beetje airplay kan uitgroeien tot een alltime greatest hitssong.

Light Up With is een uitstekend debuut van LaVendore Rogue waar geen specifiek blues-, rock- of folk-etiketje op te plakken is, maar dat liefhebbers van deze genres waarschijnlijk toch zal aanspreken. Een mooie crossover dus.  1. Dead Mans Chest
  2. The Maze
  3. Animal
  4. Honey Murder
  5. Riot
  6. Gangsters, Thieves & Villains
  7. A.S.A.D.
  8. Siesta Resistance
  9. Tattoo
  10. Play It All Night Long