×

Recensie

Electronic

16 mei 2014

Krach

Last Time I Checked This Was My House

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Eigen Beheer

Last Time I Checked This Was My House Krach Electronic 3.5 Krach – Last Time I Checked This Was My House Written in Music https://writteninmusic.com

Drie jaar geleden oogste Krach veel positieve reacties met een debuutalbum vol zeer geslaagde fusion van groovy rock en snerpende electronic. Het heeft even geduurd, maar in april 2014 heeft de band uit Nijmegen en Arnhem dan eindelijk de opvolger, genaamd Last Time I Checked This Was My House uitgebracht.

Last Time I Checked This Was My House bevat minder rock en een beetje heel veel meer electronic dan het debuutalbum. Daarbij grijpt de gebruikte electronic geregeld terug op een sound uit de tachtiger en soms zelfs zeventiger jaren. Producer en liefhebber van bliepjes en andere retro geluidjes Reyn Ouwehand heeft in deze zeker zijn invloed laten gelden. Zo zijn zelfs Electronic Body en beginsporen van de Acid terug te horen in het nummer Daddy Issues. In andere nummer als Choke In You wordt teruggegrepen naar tunes uit de nineties als Fat Boy Slim. Het titelnummer Last Time I Checked This Was My House daarentegen is gebaseerd op een beat uit het postpunk genre gecombineerd met een electro wavy sound. Dit alles leid tot een lekkere groovy track die je niet snel los laat.

Krach heeft duidelijk over de sfeer en de het gehele concept nagedacht. Aandacht voor de complete songs  en niet op de simpele platte electronic beat waarmee het grote gros hoopt te scoren. Met als gevolg een goed toegankelijk album waarmee ze naar alle waarschijnlijkheid een bredere groep nieuwe luisteraars zullen benaderen. Al met al is het een lekker groovy dansbaar album. Hier mogen ze op voortborduren.

Tracklist Last Time I Checked This Was My House:

  1. Last Time I Checked This Was My House
  2. River Phoenix
  3. Daddy Iddues
  4. Whatever It Takes
  5. Shook
  6. Sin
  7. Cough Of A Junkie
  8. Choke On You
  9. Cartesian Blues
  10. Milk