×

Recensie

Roots

25 oktober 2010

Kashmere Hakim –

The Hillsinger

Geschreven door: Norbert Tebarts

The Hillsinger Kashmere Hakim Roots 3.5 Kashmere Hakim – The Hillsinger (EP) Written in Music https://writteninmusic.com

Bij de naam Kashmere Hakim zul je niet snel denken aan een singer-songwriter. Wellicht moet je dat toch maar eens gaan doen, hij is er namelijk wel degelijk één. Ok, met slechts één uitgebrachte EP mag je zeggen ‘in wording’, toch heeft hij genoeg bijzonders in huis om hem goed in de gaten te houden.

Hoewel de EP al in mei van dit jaar is uitgekomen, heeft die toch nog te weinig aandacht gekregen. Dat zegt niets over de kwaliteit, het zegt iets over hoe moeilijk het ‘muzikale landschap’ tegenwoordig is voor beginnende muzikanten. Voor de meer gevorderden trouwens bijna net zo.

Wat je dan kunt doen is muzieksites als Written in Music aanschrijven met de vraag alsnog eens te luisteren. Zo gesproken, zo gedaan. En jee, wat een terecht verzoek, wat een mooi album. Meer aandacht voor deze artiest en zijn EP!

De titel is The Hillsinger, verwijzend naar de bijnaam die Hakim heeft gekregen: vertolker van breekbare folky liedjes, die je het gevoel geven dat je ergens op je rug op een heuveltje in Schotland ligt. Hoewel de naam van die vertolker anders doet vermoeden, Hakim is geboren en getogen in Amsterdam, het zijn ‘slechts’ zijn roots die liggen in Marakesh. Hakim is geboren in de jaren tachtig, maar de muziek die altijd zijn fascinatie heeft gekregen, is die van de folk uit de jaren 60 en 70. In diezelfde traditie wil hij zijn nummers verhalen laten vertellen.

En dat doet hij op The Hillsinger. Je krijg prachtig tokkelwerk op de gitaar te horen, dat af en toe doet denken aan Nick Drake. Verder heeft Hakim een erg breekbare stem, die hij op een goede manier inzet: ingetogen, op een bijna vertellende manier zingt hij zijn nummers. Tel daarbij op de mooie melodieën en goede composities en je gaat je afvragen waarom hij het dit jaar niet heeft geschopt tot in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Zonder de mensen tekort te doen, die daar op 12 december wel staan, jammer is het wel. Nu krijgt Hakim namelijk minder aandacht dan hij verdient. Die zijn muziek verdient. Ach, aan de andere kant, er is meer dan die Grote Prijs. Via Written in Music weet u nu namelijk ook dat u snel eens moet luisteren naar Kashmere Hakim.