×

Recensie

Roots

21 april 2011

John F. Klaver Band

Coming Back For More

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door: Coast To Coast

Coming Back For More John F. Klaver Band Roots 3.5 John F. Klaver Band – Coming Back For More Written in Music https://writteninmusic.com

De zomer staat voor de deur en daarmee ook de vele outdoor festivals, in allerlei ‘soorten, maten en genres’. Heerlijk! Tenminste, als ze een beetje overzichtelijk en knus zijn. Vaak geldt dat wel voor de bluesfestivals. En precies daar zou het meer dan fijn zijn om de John F. Klaver Band te zien optreden. Een band die laat horen dat ook in Noord-Holland lekkere elektrische blues gemaakt wordt. Blues die er bijna om smeekt om live gespeeld te worden.

In 2008 maakten ze het album Jetpepper, dat voornamelijk covers kende. Nu is Coming Back For More uit, met tien nummers die grotendeels van eigen hand zijn. Het telt drie covers, waarvan één van Matt Schofield (het instrumentale Move Along) en één van Robben Ford (Lateral Climb), twee namen die meteen perfect vergelijkingsmateriaal zijn. Ook John F. Klaver Band speelt namelijk blues in deze lekkere swingende stijl.

En dus is de gitaar veel aanwezig, een instrument dat frontman John erg goed beheerst. Daarnaast speelt ook een orgeltje (bespeeld door Rob Mostert) een belangrijke rol op dit album.

Blues is zo’n genre waarbij snel duidelijk wordt of de muzikanten het ‘spelen’ of ook ‘zijn’. In het geval van John F. Klaver Band geldt dat laatste. Mijn favoriet van het album is het nummer Listen & Hear. Je hoort de invloed van grote helden als Fleetwood Mac (met Peter Green), The Cream en iemand als Mick Taylor.

Het album kent een fijne variatie van uptempo en van lekkere slow blues (zoals Make Some Dough, met een heerlijk huilende mondharmonica). Toch mis ik persoonlijk één ding: ik had toch wel één akoestisch nummer willen horen. Waarom? Gewoon, omdat ik benieuwd ben hoe dat klinkt als deze band dat speelt. Maakt het ontbreken daarvan dit album minder? Nee hoor. Het is en blijft een album met heerlijke blues. Laat de zomers én bijbehorende festivals dus maar komen! Mét John F. Klaver Band graag.  1. Gonna Love This Place
  2. Not for Me
  3. Make Some Dough
  4. Move Along
  5. Scary Mary
  6. Listen & Hear
  7. Lost but Found
  8. Lateral Climb
  9. Get out of My Life Woman
  10. Coming Back for More