×

Recensie

Electronic

12 april 2011

Jason Forrest

The Everything

Geschreven door: Sophie Westhiner

Uitgebracht door: Good To Go

The Everything Jason Forrest Electronic 4 Jason Forrest – The Everything Written in Music https://writteninmusic.com

Tot 2004 werkte hij onder het pseudoniem Donna Summer, een hommage aan de gelijknamige discoqueen, maar vervolgens ging hij verder onder zijn eigen naam: Jason Forrest, producer van noisy electro en breakcore. En dit geldt ook voor zijn nieuwe en tevens vierde volledige album The Everything.

Forrest woont en werkt sinds 2009 in Berlijn. Maar van de donkere, depressieve beats die normaal uit de Duitse hoofdstad komen is bij Forrest weinig te merken. The Everything, waar hij zes jaar aan heeft gewerkt, is in een woord ‘hyper’. Wat Aaron Funk van Venetian Snares met beats en drums doet, doet Forrest met rare en hyperactieve geluidjes. Vrolijke fluitjes (Roger Dean Landscape), cheesy gitaarsamples (Keys To The Door) en cowboy-achtige gitaarriffjes met distortion (Raunchy).

Ondanks de lieve vrolijke geluidjes en samples die Forrest gebruikt, is The Everything, net als  zijn voorgaande werk, loeihard. Eerste nummer van de plaat New Religon valt nog mee, maar titelsong The Everything bevat een onverbiddelijke beat. Harde noisy stukken worden afgewisseld met wat rustige delen waardoor het een gevarieerde song is. Met uitzondering van het laatste nummer Isolation, Too is het hele album hyper, noisy en hard. Redelijk vermoeiend om naar te luisteren in de woonkamer, maar oh zo geschikt voor in de club.

The Everything is niet het enige waar Forrest de afgelopen zes jaar aan heeft gewerkt. Onlangs zette hij een nieuw online tv-netwerk op: Network Awesome. Hier op zijn oude (tekenfilm)series, films en documentaires te zien. Allemaal via YouTube, en dan niet de beperkte tien minuten, maar gewoon de hele film of aflevering. Per dag zes nieuwe films/afleveringen en allemaal gratis. 1. New Religion
 2. The Everything
 3. Italian Lessons
 4. Raunchy
 5. Potential
 6. The Exquisite Organs
 7. Roger Dean Landscape
 8. Keys To The Door
 9. Crime Of The Century
 10. Archive
 11. Isolation, Too