×

Recensie

Alternative

25 januari 2017

Horse Thief

Trials & Truths

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Bella Union

Trials & Truths Horse THief Alternative 4.5 Horse Thief – Trials & Truths Written in Music https://writteninmusic.com

Dat het uit Oklahoma afkomstige Horse Thief één van de meest interessante jonge Amerikaanse gitaarbands van de afgelopen jaren is kan niemand ontgaan zijn. Hun debuut Fear In Bliss was een uitstekende collectie sprankelende, door gitaren gedreven rocksongs die één van de hoogtepunten van 2014 gerekend mocht worden. Hun tweede album Trials and Thruths laat een band horen die verder doorgroeit.

De band nam de tijd om met hun tweede album te komen. Het songschrijversrijpingproces van voorman, zanger/gitarist Cameron Neal leverde namelijk steeds betere songs op. De wel heel erg fijne eerste single Another Youth was een paar weken geleden daarvan alvast de perfecte voorbode.

Horse Thief is een band met een karakteristieke sound. De manier van gitaarspelen, dat wat hoekige spel, de optimistische sfeer en de opvallende stem van Neal geeft de band een eigen en zeer herkenbaar geluid. Gelijk na albumopener Another Youth, het daarop volgende Difference en Drowsy (een erg fijne track die vorig jaar al vrij gegeven werd), van mijlen afstand herkenbare Horse Thief tracks, weet je dat ook Trials and Thruths weer een erg fijn album wordt. Al helemaal als je daarna Empire te horen krijgt. Geen van de songs op het album geeft de groei van de band zo duidelijk aan. Gelardeerd met een fijn keyboardloopje trekt de band je in een warm bad met een heerlijke climax.

Om alle songs van Trails and Thruth te benoemen heeft geen zin. Het is een album dat je gewoon lekker in zijn geheel moet beluisteren. Neal schrijft superaanstekelijke songs die door de band steeds op een frisse manier uit de verf komen. Met vaak aan akoestische gitaar als basis en verrukkelijke elektrische gitaarlijnen daar overheen staat Trails and Thruths vol songs die stuk voor stuk erg fijn in het gehoor liggen. Luister naar Mountain Town of albumafsluiter Santa Fe en je weet gelijk weer waarom we Fear in Bliss gelijk in het hart sloten. Horse Thief is een band die dat op basis van hun prima songs optimaal verdient.  1. Another Youth
  2. Difference
  3. Drowsy
  4. Empire
  5. Falling For You
  6. Evil's Rising
  7. Little One
  8. Mountain Town
  9. Million Dollars
  10. Santa Fe