×

Recensie

Pop

01 februari 2022

Frank Boeijen

Subliem Gebaar

Geschreven door: Hendrik Vanhee

Uitgebracht in eigen beheer

Subliem Gebaar Frank Boeijen Pop 4 Frank Boeijen – Subliem Gebaar Written in Music https://writteninmusic.com

Elvis Costello, zojuist aan album 32. Frank Boeijen, hij, aan album 30. Jawel, hiermee zijn we direct in de ban van zijn Subliem Gebaar. Wat een gevoelige jongen toch die Frank Boeijen, nog steeds. De innemende klassieke platen als Welkom In Utopia, As of al die hits van de man, sedert de jaren tachtig al of niet gemaakt met zijn ‘Groep’, de reeks is inmiddels meer dan indrukwekkend. Al meer dan vier decennia lang levert hij alhier van de meest sfeervolle Nederlandstalige pop, is hij in de Lage Landen zowat de Nederlandstalige Ramazzotti, en zeg ook maar, iemand van van het slag van Costello, musicus van een blijvende, torenhoge klasse.

De mistroostige sound die Boeijen kenmerkt zit zeker ook in deze 13 nieuwe songs van Subliem Gebaar. Allemaal schetsjes over leven en liefde, verdriet en blijdschap, met positieve boventoon, maar evenzeer gedrenkt in melancholie des te meer opgeroepen door de aanhoudende tijden van culturele opsluiting. Kunstenaars trekken ondanks alles toch de band met hun publiek zoveel als mogelijk aan en een nieuwe plaat is daarbij altijd het meest welkome ingeving. Steeds in afwachting dan toch, in verlangen naar het ultieme moment dat, als was het maar met mondjesmaat, weer live de lichten aan gaan.

Samen met pianoman Ton Snijders kwamen ze in isolement aldus toch weer tot een schare van die typisch Boeijense catchy oorwurmen. Alle samengeschilderd van een veelkleurig, evenwichtig palet aan stijlen en met Boeijen als vanouds evenzeer als de man van de muziek als het woord. We sprokkelen uitschieters zoals de prachtige, weidse opener, Die Zelfbedachte Hemel , In Tijden Van Stilte, het live opgenomen hoogtepunt Een Subliem Gebaar Van Liefde, de grootse ode aan de liefde Als Geen Ander. En… Frank gaat ook zelfs even terug naar Kronenburg Park, in zijn Het Park!

Deze uitstekende dertigste valt zo inderdaad binnen als een subliem, teder gebaar als geen ander. Waarmee tevreden fans hun Frank Boeijen weer even warm in het hart zullen sluiten. 1. Die Zelfbedachte Hemel 
 2. De Morvan bij Zonsopgang 
 3. In Tijden van Stilte 
 4. Vreemd en Vertrouwd [Live] 
 5. Het Park 
 6. Of Ligt het aan Mij 
 7. Mijn Geliefde Luisteraar 
 8. De Man en de Engel 
 9. Als Geen Ander
 10. Woord voor Woord 
 11. Een Subliem Gebaar van Liefde [Live] 
 12. Meer Dan Liefde 
 13. Zo Mooi voor Mij