×

Recensie

Metal

23 november 2010

Flotsam And Jetsam –

Cold

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Driven Music

Cold Flotsam and Jetsam Metal 4 Flotsam And Jetsam – The Cold Written in Music https://writteninmusic.com

Als je de kwaliteit van Flotsam and Jetsam albums uitzet in een grafiek, krijg je een slingerende lijn die wel wat gelijkenis vertoont met een cosinuscurve. De ene keer levert de band een prima plaat af (No Place For Disgrace, Drift) de andere keer is het materiaal matig of deugt de productie niet (When The Storm Comes Down, Unnatural Selection). Gelukkig is The Cold weer een voltreffer. Dankzij de dynamische productie knallen de nummers uit de speakers.

Blijkbaar hebben de heren hun inspiratie hervonden want The Cold klinkt fris, krachtig en energiek. Een hoofdrol is weggelegd voor zanger Eric A.K. Knutson die zijn beste vocale prestatie tot nu toe levert. De teksten zijn helaas niet allemaal even intelligent, maar dat zal de thrashfan verder worst zijn. De plaat biedt volop variatie met harde, snelle nummers als Falling Short en Always, heerlijke stuwende nummers als Take en Black Cloud met zijn cynische tekst voor mensen die alles op zichzelf betrekken.

Werkelijk fantastische composities vol tempowisselingen en sferische passages zijn het fraai opgebouwde titelnummer (wellicht de beste compositie van de band ooit en een prachtige solo na 6 minuten), Better Off Dead en de mooie, depressieve afsluiter Secret Life. Dit album is veel beter dan vooraf verwacht en daarom één van de grootste verrassingen van 2010.  1. Hypocrite
  2. Take
  3. The Cold
  4. Black Cloud
  5. Blackened Eyes Staring
  6. Better Off Dead
  7. Falling Short
  8. Always
  9. K.Y.A.
  10. Secret Life