×

Aankondiging

09 januari 2014

Zara McFarlane: Nieuw album en speciaal Bimhuis concert

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Brownswood Recordings

Zara McFarlane is een van de opvallendste jonge talenten uit de Britse souljazz. De in Londen geboren en getogen zangeres werd al vergeleken met Erykah Badu en Cassandra Wilson. Ze heeft een heerlijk diep soulful stemgeluid en een unieke, eigentijdse muzikale stijl waarin soul, jazz, dub, pop en afro-funk samenkomen. De intieme zang van Nina Simone en de bedwelmende seventies-jazz van Pharoah Sanders zijn belangrijke invloeden op Zara’s songs.

Haar tweede album If You Knew Her, de opvolger van haar erg goed ontvangen debuut Until’ Tomorrow uit 2011, komt op 20 januari officieel uit op Gilles Peterson’s Brownswood Recordings en volgende week vrijdag 17 januari zal ze een speciaal albumrelease optreden geven in het Amsterdamse Bimhuis. Een mooie mogelijkheid om de erg mooie songs van het nieuwe album ook live te laten horen. Een optreden om absoluut niet te missen.

In november van afgelopen jaar gaf Zara een concert tijdens de fameuze Sundayafternoon at Dingwalls van Gilles Peterson en Patrick Forge. Hier een heerlijk uitbundige indruk met nieuwe track Angie La La met Leron Thomas als gast.

[youtube_sc url= 2aMJ_nk5Bbw]