×

Aankondiging

05 november 2015

Nieuw album Jonge Manchester helden MONEY verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Bella Union

Op 29 januari 2016 zal het nieuwe album van MONEY uit gaan komen. Het album van de band uit Manchester heeft de nogal duidelijke titel Suicide Songs meegekregen en is de opvolger van het prachtdebuut The Shadow Of Heaven uit 2013.

Dat de jonge band uit Manchester een absolute belofte was bewees niet alleen het debuutalbum maar ook hun (gelimiteerde) live-optredens kregen een bijna magische sfeer. De heerlijk in echo gedrenkte sound waarin de band krachtige, groovy songs mixte met prachtige pianoballades lieten een volledig eigen geluid en een fijne onvoorspelbaarheid horen. Het maken van het nieuwe album was een langere weg dan gedacht. Eerst verhuisde zanger Jamie Lee voor een periode naar Londen om daar inspiratie voor teksten te vinden (‘the objective of becoming the best writer I could be, writing poetry as well as songs that were connected as kin’) en gingen gitarist Charlie Cocksedge en drummer Billy Byron in thuisstad Manchester aan de slag met nieuwe muziek.

Het was vervolgens producer Charlie Andrew die de band meenam naar Zuid-Londen en in een studio in Brixton werd uiteindelijk Suicide Songs vervolmaakt. Het is een album geworden waarop de sound van de band verdiept is en waar ook meer ruimte voor andere instrumenten is. Strijkers, blazers, gospel vocalen, zelfs Indiase sferen (in de openingssong I Am The Lord) hebben een markante plek gekregen in de sound van de band. De teksten gaan over de zoektocht van zanger Lee. ‘I wanted the album to sound like it was ‘coming from death’ which is where these songs emerged’, vertelt Lee. ‘The record is morbid and bleak, and never resolves itself. The only real kind of triumphant realisation is being able to express the morbidity of the situation I found myself in’.

Veel meer over MONEY en hun nieuwe album Suicide Songs kun je komende maanden op Written verwachten. De eerste track van het album You Look Like A Sad Painting On Both Sides Of The Sky doet wederom een heel mooi album verwachten.