×

Aankondiging

23 januari 2016

Nieuw album Submotion Orchestra verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Counter/Ninja Tune

Van het ons zo geliefde Submotion Orchestra verschijnt op 19 februari een nieuw album getiteld Colour Theory. Het vierde album van de band wordt vervolgd met een flinke reeks liveoptredens door Europa waarbij op 18 maart het Rotterdamse Bird wordt aangedaan.

Met hun debuutalbum Finest Hour en opvolger Fragments werd door de band uit Leeds (hoewel de bandleden tegenwoordig vooral in Londen wonen) een prachtig fundament gelegd waarna het derde album Alium de definitieve doorbraak in thuisland Engeland bleek. Afgelopen jaar sloot de band het immer indrukwekkende Londen Jazzweek af met een uitstekend concert in een uitverkochte Barbican, Londen.

Met het nieuwe album Colour Theory slaat de band wederom nieuwe muzikale wegen in. Met naast zangeres Ruby Wood ook gastbijdragen van Andrew Ashong (Sound Signature / Which Way), Royce Wood Jr en Catching Flies is een spannend nieuw album tot stand gekomen dat nu ook maar eens de doorbraak op het vaste land voor de band in Europa moet gaan bewerkstelligen. De eerst uitgebrachte instrumentale nieuwe track Kimono laat het frisse nieuwe geluid van de band in volle glorie horen.