×

Nieuws

21 oktober 2011

Yevgueni gaat voor goud

Geschreven door: WiM Redactie

Als het klopt dat goud in deze barre economische tijden de enige zekerheid is, dan hoeven ze zich bij Yevgueni geen zorgen te maken. De heren hebben immers met de release van de afgelopen drie albums in Vlaanderen maar liefst drie gouden plakken op hun naam geschreven. Inmiddels is er nu ook album nummer vier, Welkenraedt, dat vanaf 24 november in Nederland te verkrijgen is. Ook dit keer gaat Yevgueni voor goud, bijgestaan door een nieuwe ‘coach’; producer / muzikant Stef Kamil Carlens (Zita Swoon).

Welkenraedt bevat elf levensverhalen van de hand van zanger en songschrijver Klaas Delrue, die door velen wordt geplaatst binnen het illustere rijtje van Vlaams / Nederlandse helden als Raymond van het Groenewoud en Bram Vermeulen. Het nieuwe album staat daarnaast in het teken van een aantal bijzondere samenwerkingen. Zo worden op het openingsnummer en eerste single Propere Ruiten de krachten gebundeld met Sarah Bettens (K’s Choice), draagt Jon Birdsong (Beck, Beth Orton) muzikaal bij aan een lied over de eenzaamheid van een sneeuwman en bekleedt de rokerige stem van de Vlaamse kleinkunstmuzikant Jan de Wilde de klanken van een vertaalde Eels cover Zalige Zot (Beautiful freak). En uiteraard laat ook Stef Kamil zelf van zich horen.

Welkenraedt klinkt veelzijdiger en spannender dan de vorige drie albums van Yevgueni. De Vlaamse media bestempelt deze vierde langspeler dan ook als een ‘vier sterren album’ met een muzikale knipoog naar Bright Eyes, The Cure en Damon Albarn. Vlaanderen is wederom gevallen voor de charmes van de muzikale Belgen.. hoog tijd voor Yevgueni om weer eens op de poorten van Nederland te kloppen!

Livedata Yevgueni
21 oktober Tivoli, Utrecht (Voorprogramma Racoon) – UITVERKOCHT!!!
23 oktober Accoustic Alley, Den Haag (Intieme trio bezetting)