×

Nieuws

06 oktober 2014

The Temperance Movement nu met extra live opnamen

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Earache

Vanwege de razendsnel opkomende populariteit van Britse rockband The Temperance Movement, op basis van hun geweldige live optredens, is hun gelijknamige debuutalbum nu uitgebracht met een 5 tracks tellende live EP.

Oorspronkelijk uitgebracht in september vorig jaar werd The Temperance Movement, vooral in het thuisland, gigantisch goed door pers en publiek ontvangen. Naarmate er meer concerten volgden werd de belangstelling ook over Europa groter. Ze tourden eerst in voorprogramma’s, al snel op eigen kracht en maakten daarmee zoveel indruk dat ze voor een flink aantal shows ook in het voorprogramma van de Europese optredens van The Rolling Stones belandden.

De extra disc die nu in een mooie dubbeldikke verpakking met mooi fotoboekje, bij het reguliere album bijgesloten zit, bevat 5 live opnamen die op verschillende locaties over Engeland en Schotland werden opgenomen. De tracks laten eens te meer horen hoe verschrikkelijk goed de band toch live is. Des te jammer dat de nieuwe tour door Europa geen Nederlandse optredens kent.

Tracklisting The Temperance Movement (2 Disc Deluxe Edition):

CD 1:

 1. Only Friend
 2. Ain’t No Telling
 3. Pride
 4. Be Lucky
 5. Midnight Black
 6. Chinese Lanterns
 7. Know for Sure
 8. Morning Riders
 9. Lovers and Fighters
 10. Take It Back
 11. Smouldering
 12. Serenity

Bonus Disc:

 1. Ain’t No Telling (Live from Glasgow) (7:06)
 2. Take It Back (Live from Glasgow) (6:03)
 3. Only Friend (Live from Lincoln) (7:03)
 4. Midnight Black (Live from London) (4:21)
 5. Lovers and Fighters (Live from Portsmouth) (9:59)