×

Nieuws

25 februari 2012

Submotion Orchestra komende week live in Nederland

Geschreven door: Dick Hovenga

Het uit Leeds afkomstige gezelschap Submotion Orchestra, dat vorig jaar hun zeer enthousiast ontvangen album Finest Hour uitbracht, komt naar Nederland. De band zal deze week optredens in Bird, Rotterdam en Paradiso, Amsterdam geven.

Submotion Orchestra is een van de meest belangwekkende nieuwe bands uit Engeland die op een meesterlijke manier dubstep, jazz, soul, electronic, dub en fijne filmische sferen tot een fijn geheel weet te smeden.

Zoals wij reeds schreven: ‘Finest Hour is een erg spannende collectie songs waarop de daadkracht van de band in opzwepende ritmes perfect samenvalt met de genialiteit van de instrumentalisten en de fijne en warme structuur van de songs. De filmische sfeer van de arrangementen, met vooral de klanken van de trompet van Simon Bobbie Beddoe als prachtige sfeerverrijker, de warme zang van Wood en de heerlijk rijke drumsound van Tommy Evans maken Submotion Orchestra tot een ware aanwinst binnen het muzieklandschap’

De optredens die de band reeds in hun thuisland gaven werden met veel enthousiasme ontvangen. Submotion Orchestra zal deze week gaan bewijzen of ze klaar zijn voor de grote zomerfestivals in Nederland.

Optredens Submotion Orchestra:

  • Woensdag 29 februari – Bird, Rotterdam
  • Donderdag 1 maart – Paradiso, Amsterdam